sajmon007 03.01.2020 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Witam mam problem z nadmierną wilgocią domu (60-70%), dom stary część z lat 30 i dobudowana niższa część w 60, dach płaski, problemy z wilgocią na piętrze, dom ocieplony wełna 15, okna nowe 2 szybowe z ciepłymi ramkami, nawiewniki w sypialni i pokoju dziennym otwarte max 24h/dobę, wyciąg kominem w kuchni/ łazience, do kuchni nie ma drzwi pozostałe pokoje z zachowaniem przestrzeni pod drzwiami ale w większości czasu otwarte na max, temp w pokojach 21-22, ogrzewanie piec kondesacyjny mimo nawiewników wilgoć się utrzymuje - otwarcie okna powoduje spadek wilgotności, nie wiem czy problem za mały przepływ nawiewników czy może to że komin który wyciąga jest niżej niz dobudowana część budynku jest jeszcze jedne pion kominowy niewykorzystany - tak myślałem czy nie zrobić kratki wyciągowej w sypialni tym przewodem kominowym ale czy wtedy nie zaburzy to całkiem przepływu grawitacji rekuperacja nie wchodzi w grę bo to ostatnia kondygnacja dach płaski czy można coś zrobić - wietrzenie doraźne pomaga na chwilę a i mieszkam w okolicy gdzie zapachy wręcz zabijają przy wietrzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts