grzybki 03.11.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Interesują mnie wszelkie uwagi dotyczące złej pracy tej firmy, jak i osobiście p. Sylwestra Łuki. Ponieważ osobiście mam bardzo złe doświadczenia i będę dochodzić swoich praw, szukam innych poszkodowanych poprzez ciagłe zmiany warunków umowy, złe wykonawstwo, niesolidność terminową, trudności w rozliczeniach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyferus 07.11.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Cóż za piękna gra oszczerstwami wyssanymi z palca. Z tego co mi wiadomo i na to są dowody sami nie chcieliście popisać umowy, a terminy były dotrzymywane prócz tych terminow płatności prawda. No ale prawda w oczy kole zwłaszcza jak się nie ma kasy a chce się mieć dom:) No cóż nowobogatcy tak mają. Pozdrawiam i dalej stoję na straży prawdy i sprawiedliwości. Lucyferus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasieńkaK 07.11.2004 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Ja jestem bardzo zadowolona z wykonastwa pana Łuki. Doradza, pomaga podjąć dobrą decyzję i daje gwarancję. Moje doświadczenia są dobre. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzybki 07.11.2004 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Może Pani się udało. U mnie np. p. Łuka nie wykonał izolacji poziomej ścian zewnętrznych, co jest podstawą wykonania w każdej technologii. Wg zdania kierownika budowy i rzeczoznawcy są źle wykonane łuki nad tarasem, jest wiele mostków termicznych. Wszystko to plus pozostawiony bałagan i nie zabezpieczona budowa na zimę nie świadczy chyba zbyt dobrze o wykonawstwie. Wszystko to jest udokumentowane i do obejrzenia, bo koszty naprawy będą spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.11.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Ciekawe, że LUCYFERUS i KasieńkaK dołączyli do Forum w tym samym dniu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 07.11.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Ciekawe, że LUCYFERUS i KasieńkaK dołączyli do Forum w tym samym dniu??? No coz, wyglada na rozne "twarze" tej samej osoby. Az narzuca sie autor tych wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.11.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Właśnie też tak myślę jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 07.11.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 O, tu jest jeszcze jeden poszkodowany... http://groups.google.pl/groups?q=systembud&hl=pl&lr=&selm=7pud1l%24p8m%241%40okapi.ict.pwr.wroc.pl&rnum=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 07.11.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 O, tu jest jeszcze jeden poszkodowany... http://groups.google.pl/groups?q=systembud&hl=pl&lr=&selm=7pud1l%24p8m%241%40okapi.ict.pwr.wroc.pl&rnum=2 I jak widac z tresci "dzialanosc" SYSTEMBUD trwa co najmniej od 1999 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyferus 08.11.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 No tak firma ma podobną nazwę ale to nie są te same. Polecam dokładniej sprawdzić a nie oczerniać wpierw. Wpis został wykonany na prośbę moją aby klienci przekazali swoją opinię na ten temat. To, że jeden oczernia bezpodstawnie dobrze działającą firmę nie znaczy że jest zła. Jeśli ktoś ma wątpliwości zapraszam do kontaktu i naocznie może się przekonać o fachowości i lojalności firmy do klientów. Niestety nie jesteśmy firmą charytatywną i nie budujemy za darmo co wyobrażały sobie "grzybki". Natomista o opini rzeczoznawcy grzybki nie poinformowały wykonawcy , a i jeszcze może przyponę że kierownik budowy nie ma do tego uprawnień. Natomist inwestor został poinformowany o zejściu z budowy firmy Systembud i skwitował to jednym słowe cytuję "spier..." co tylko świadczy o "grzybkach". Więc proszę nie wyciągać pochopnych opini na temat tej firmy. Pozdrawiam i czekam na dalszą polemikę ale już wykazującą się faktami.Lucyferus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzybki 08.11.2004 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Wydaje mi się, że poprzednia wypowiedź Lucyfera wyraźnie pokazuje z kim mam do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzybki 08.11.2004 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Ciekawe też, że nie ma ani słowa o usterkach. A zgodnie z informacją uzyskaną w Izodom Polska jak i Thermodom, izolacja pozioma w postaci podwójnej wartswy folii lub papy jest niezbędna i jest to podstawowa zasada. Sprawdziłem to dla upewnienia sie. Ujmowanie zaś kompetencji innym np. kierownikow czy rzeczoznawcy, może się zdarzyć jedynie w przypadku, gdy rzeczywiście ich nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 08.11.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 tutaj nie wiadomo o co chodzi - co konkretnie nabroił Systembud? Na razie urządzacie sobie niby polemikę, której nikt nie rozumie bo brak szczegółów dot. ww. partaniny i okoliczności w jakiej powstała.dziwne są uwagi Lucyferusa odnośnie chęci budowania za darmo - szczegóły Panie Diabeł - każdy chce budować jak najtaniej, a nie sądzę, żeby wykonawca przeczuwając przyszły brak chęci inwestora do zapłaty, z góry partolił, bo i tak nie będzie zapłacone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratius 15.05.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Oj, wiadomo, wiadomo. Wystarczy Pana Luke poprosic, by zawiozl tam gdzie partolil. A najlepiej do Ostrowka i Karczewa i wraz z nim poprosic o opinie. Bardzo trzeba z nim uwazac na materialy i na wszystko brac papiery, na co sie zgodzil i za ile. Ani grosz do reki bez pokwitowania. Cechuje go wybitnie "krotka" pamiec i do tego krzykacz. A izolacji poziomej nie wykonuje bo on lepiej wie co dobre. Z tego co mowil nigdzie tego nie robil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 16.05.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Ja w Karczewie byłem i go tam jedna pani baaardzo chwaliła co do izolacji poziomej, to jeśli to prawda, to faktycznie plama .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratius 16.05.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Trzeba bylo poprosic o kontakt do glazurnikow. Oni na sporo niespodzianek sie natkneli. Mozna tez poprosic o pokazanie izolacji dachu. W wielu miejscach welna dotykala do plyt osb (sa zamiast deskowania) i zadnej szczeliny powietrznej z prawdziwego zdarzenia. Moze to jakis patent. Nie wim. Wystarczy tez popukac w kilka miejsc sciany zewnetrznej i uslyszec gluche odglosy. Puste miejsca?Ostrowek zas to ciekawa historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
writerio 09.06.2005 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Ciekawy człowiek z Tego Lucyferusa (to chyba rzeczywiście ktoś z Systembudu). Wyzywa inwestorów od nowobogackich, kierownik wg niego nie ma uprawnień do określania niedoróbek (sam o nich nawet słowem nie wspomina). Czyli on jest nieomylnym?! Wystarczy popytać sąsiadów i podzwonić do kierowników budowy (ale nie tego nie polecanego przez niego) i ciekawych rzeczy o facecie można się dowiedzieć. Np. dlaczego Izodom nie chce z nim współpracować, w jaki sposób został radnym w Wołominie i w jaki sposób przestał nim być. Wystarczy też obejrzeć jego robotę koło Grójca. Uwaga też na jego "patenty" na fakturach (zamiast "zapłacono gotówką" pisze "gotówka" i później twierdzi, że nie dostał kasy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
writos 23.08.2005 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Chyba naprawde jest niesolidny w rozliczeniach i z inwestorami i z pracownikami. To co mozna uslyszec od dwoch inwestorow z Warszawy, to on maksymalnie wyciaga i do tego partaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 13.11.2005 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Metne te tłumaczenia z obu stron . Nic nie kumam .Ktoś chce komuś dokopać .A wina pośrodku Nie ma dymu bez ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
writerio 21.12.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Metne te tłumaczenia z obu stron . Nic nie kumam .Ktoś chce komuś dokopać .A wina pośrodku Nie ma dymu bez ognia Wystarczy poprosic ktoregos z inwestorow o zdjecia lub pojechac pogadac i wiele o tym "artyscie" mozna sie dowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts