Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krautol tynk silikonowy - opinnie.

Recommended Posts

Cześć wszystkim. Mam do ocieplenia 350m2. Wykonawca namawia mnie na tynk firmy krautol. Nigdzie nie znalazłem żadnej opinii na ich temat. Wiem, że produkuje to caparol. Różnica widoczna jest w cenie. Miał ktoś z tym produktem do czynienia? Ewentualnie czym różni się od Caparola?

produkt jest na rynku niecale 2 lata.

Tansza linia caparol-a

patrzac na to ze caparol w tej chwili jest jaki jest...

jak uwazasz.

Jest jaki jest... - no właśnie jaki jest?

Przyznam szczerze, że od początku byłem sceptycznie nastawiony do Krautola i planowałem dołożyć i kupic amphisilan. Chyba, że jest coś w podobnej cenie godnego polecenia.

Jest jaki jest... - no właśnie jaki jest?

Przyznam szczerze, że od początku byłem sceptycznie nastawiony do Krautola i planowałem dołożyć i kupic amphisilan. Chyba, że jest coś w podobnej cenie godnego polecenia.

po 15 latach wspolpracy z caparolem i 10 lat zachwalania Caparol-a na forum:

u nas sytuacja wyglada tak (przy czym zarowno w dystrybucji jak i wykonawczo):

- poczatek "hamowania" nastapil kilka lat temu gdy amphisilan zaczeto produkowac w Kleszczowie a nie w DE czyli okolice 2011-2012r

- alternatywne szukanie rozwiazan z DE czyli Thermosan i Carbopor

- 2015 r znalezienie realnej alternatywy dla rozwiazan caparola

- 2016/2017 mniej wiecej na szkoleniu z ramienia producenta wprost padlo zdanie:

co jest najwazniejsze w firmie? - "ZYSK" skierowane do grupy okolo 12-15 wykonawcow - opuscilismy sale w tym momencie, bo to sie kloci z nasza polityka i podejsciem do prowadzenia dzialalnosci i podejscia do klienta.

- 2018/2019r to 6ciokrotne zmniejszenie obrotow na produktach caparol (przestalismy to wbudowywac, i sprzedawac) jedyne co zostalo to jak ktos sie uparl ze chce caparol-a plus korzystalismy z carbonit + mika na cokoly i slupy na naszych realizacjach

- 2020 rozwazamy zwrot mieszalnika do producenta i zupelne wycofanie sie z dystrybucji i wykonawstwa na produktach tej marki. nie przedluzymy tez certyfikacji autoryzowanego wykonawcy, jezeli dostaniemy kolejne zaproszenie na spotkanie "rady wykonawcow caparol" czy tam "forum wykonawcow caparol" - nie pojedziemy. Moze jeszcze zostawimy na ten rok mieszalnik, chociaz powoli to sie robi bezsensowne, bo pajaki po nim zaczynaja biegac - stoi prawie nieuzywany.

Krautola nigdy nawet nie bralismy pod uwage.

Edytowane przez fighter1983

Dzięki za wyczerpującą odpowiedz. Orientujesz się ile $ z metra wychodzi sytem greinplastu?

luz. mozna by bylo sie wyrazic bardziej precyzyjnie, ale po co... jest jak jest i nic tego nie zmieni. jeszcze na sam koniec latanie po sadach nam nie potrzebne.

spojrz:

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?360722-%C5%9Arednie-ceny-w-roku-2019&p=7892586#post7892586