Pytajnick 10.07.2021 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 Na budynku mogę jeszcze zrozumieć,że jakieś uzgodnienia mogą podnieść bezpieczeństwo, ale ja teraz zakładam 8kWp na gruncie, 20 m od domu i tez muszę projekt uzgodnić. Nie ma żadnej podstawy prawnej by zgłaszać instalację na gruncie do rzeczoznawcy Ppoż. - tyle usłyszał mój kolega od instalatorów, którzy mu zmontowali 9,9kWp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 10.07.2021 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 Skoro nie ma obowiązku zgłaszania instalacji na gruncie to dlaczego chcący otrzymać dofinansowanie z Programu Mój Prąd musi być opcja zgłoszenia p.poż zaznaczona. Bez zaznaczenia zgłoszenia w formularzu wyskakuje błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 10.07.2021 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 Skoro nie ma obowiązku zgłaszania instalacji na gruncie to dlaczego chcący otrzymać dofinansowanie z Programu Mój Prąd musi być opcja zgłoszenia p.poż zaznaczona. Bez zaznaczenia zgłoszenia w formularzu wyskakuje błąd. Zapytałem. U kolegi firma instalująca załatwia wszelką papierologię z dofinansowaniem włącznie. Zobaczymy czy załatwią. Na razie kolega "lekko" się irytuje Eneą. Mają ustawowo 30 dni na podłączenie do sieci i ponoć nikt w okolicy szybciej nie miał...a słoneczne dni uciekają ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 05.08.2021 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Zapytałem. U kolegi firma instalująca załatwia wszelką papierologię z dofinansowaniem włącznie. Zobaczymy czy załatwią. Na razie kolega "lekko" się irytuje Eneą. Mają ustawowo 30 dni na podłączenie do sieci i ponoć nikt w okolicy szybciej nie miał...a słoneczne dni uciekają ;/ J.W. Firma załatwiła wszystko...włącznie ze strażakiem, a szefo powiedział,ze pracownikom było brak wiedzy w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 30.05.2022 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Instalacja na dachu bazowa: inverter 5kW, panele 5.16 kWp rozbudowałem bez zmiany falownika do 6.66 kWp -czy to już dotyczy w moim przypadku? Przekroczułem o 0.16 w KWp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz1983 05.06.2022 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Zgodnie z opiniami i praktyką ZE liczy się zainstalowana moc paneli-nie ma znaczenia moc falownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts