Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Konwersja rolet materialowych na rolety dzien-noc

Recommended Posts

• 4 months później...
Witam miałem ten sam problem. Niestety dowiedziałem się że rolety Besta te które masz ( miałem te same) nie przewidują podwieszenia tkaniny dzień noc. Niestety ja wymieniałem całe kasety z tkaniną i zostały stare boczne prowadnice. (Jak jesteś z Warszawy polecam :spam:Naprawdę pomocni i rzeczowi. ). Ap ropo dziur niestety są nowe ale nie widać ich a dziury są wiercone w listwach okiennych - wymiennych - nie w samym profilu okna. Być może z tego co się dowiedziałem ale już nie chciało mi się kombinować jeżeli firma zakładająca rolety ma kasety do dzień noc też firmy Besta to być może dziury będą w tych samych miejscach ale kasety tak czy inaczej musisz wymienić. Pozdrawiam Edytowane przez Greengaz

• 6 months później...
Cześć. Dokładnie takie same rolety dzień noc w kasecie besta są pod tym linkiem. Zauważ ze kaseta pod ten typ tkaniny ma dodatkową nadstawkę ponieważ jest przyklejana. Może mieć to związek z tym by ją odsunąć od okna tak by podwójny materiał miał więcej miejsca. Edytowane przez bolko.szary

• 4 weeks później...
Wybór rolet to zawsze ciężka sprawa, pamiętam, że z żoną nie mogliśmy się zdecydować bardzo długo czy mają być to rolety dzień noc czy rolety rzymskie, jedne są bardziej praktyczne a drugie za to są bardziej estetyczne i pasują do wnętrza - bardzo fajny artykuł, który może Wam pomóc w wyborze :spam: do swojego mieszkania Edytowane przez Greengaz