rekdawid 08.01.2020 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Mam wątpliwości co do parametrów rekuperatora. Poniżej temperatury ze sterownika: Wywiew : 16Nawiew: 12,4Wyrzutnia 14,1Czerpnia 0,7 Czy sytuacja gdzie temperatura na wyrzutni jest większa niż nawiewu jest prawidłowa? Dodam tylko że w domu mam 7 nawiewów i również 7 wywiewów. Rekuperator działa na pierwszym biegu.( Airpack 4 500h, pierwszy bieg 30% mocy) Dodatkowo w domu mam ok 20 stopni natomiast temperatura wywiewu jest tylko 16. Część kanałów mam na poddaszu który jest ocieplony 15 cm wełny a same kanały również są owinięte wełną 10 cm, czy istnieje jakieś inne wytłumaczenie strat ciepła niż nieszczelne kanały. Edytowane 8 Stycznia 2020 przez rekdawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinollosso 09.01.2020 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 Czy sytuacja gdzie temperatura na wyrzutni jest większa niż nawiewu jest prawidłowa? Jeśli sam nic nie zmieniałeś to w standardzie w AirPack 4 (nie wiem jak w poprzednich modelach) nie ma czujnika temperatury na wyrzutni, jest to temperatura otoczenia rekuperatora. Czujnik jest umieszczony pod klapką gdzie znajdują się przyłącza. Sam po uruchomieniu się zdziwiłem, dzwoniłem w tej sprawie do producenta i uspokoił że tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts