5en5i 08.01.2020 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Witam,w całym domu położony mam tynk wapienny ( tak mi się wydaje, jest kruchy i sypki ) i była sobie boazeria . Średnio na połowie powierzchni mam bruzdy w tynku po deskach do których mocowana była boazeria , kilka ubytków i dziur. Myślałem większe ubytki wykleić płytami gk, bruzdy i dziury albo klejem gipsowym albo tynkiem gipsowym. Na całość będzie leciała gładź , sufity będą podwieszane. I tu pytanie do Was, tynk czy klej ? Czy przed gładzią usuwać starą farbę z tego tynku ? Jaki zastosować grunt ? Na moje oko ten tyn jest bardzo chłonny. Tynku równał nie będę bo jest dość fajnie położony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.01.2020 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Szanowny Panie,przed dalszymi pracami podłoże należy najpierw odpylić i dokładnie oczyścić. Jeżeli jest ono sypkie i słabo związane, to do gruntowania rekomenduję zastosować grunt głęboko penetrujący Śnieżka Acryl-Putz GU41. Grunt zwiąże kurz, luźne warstwy podłoża, sprawi, że będzie ono miało dobrą przyczepność i zmniejszoną chłonność. Do uzupełnienia ubytków może Pan wykorzystać elastyczną gładź cementowo-polimerową Śnieżka Acryl-Putz FD12 Fasada. Gładź jest łatwa w urobieniu i aplikacji, prosta w nakładaniu, dobrze trzyma się podłoża. Zawarte w jej składzie włókna zapobiegają powstawaniu pęknięć i uelastyczniają strukturę gładzi szpachlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts