Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna drewniane - jakiej firmy macie?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

M&S meranti. Przy bezpośrednim porównaniu z Urzędowskim wykończeniem M&S znacznie się wyróżniały - cenowo bardzo podobnie.

Właśnie wczoraj zamontowali mi okna Urzędowskiego mahoń meranti M1 (z małym poślizgiem czasowym) są suuuper, śliczne, zero zastrzeżeń do jakości wykonania jak i montażu ( a ja czepialska jestem :wink: )

Właśnie wczoraj zamontowali mi okna Urzędowskiego mahoń meranti M1 (z małym poślizgiem czasowym) są suuuper, śliczne, zero zastrzeżeń do jakości wykonania jak i montażu ( a ja czepialska jestem :wink: )

Może źle się wyraziłem, nie chodziło mi o to, że Urzędowski jest jakościowo gorzej wykończony, tylko w ogóle wykończenie (kształt brzegów, narożników itp.) moim zdaniem ciekawiej wygląda w M&S. Ale jest to oczywiście subiektywna ocena.

Może źle się wyraziłem, nie chodziło mi o to, że Urzędowski jest jakościowo gorzej wykończony, tylko w ogóle wykończenie (kształt brzegów, narożników itp.) moim zdaniem ciekawiej wygląda w M&S. Ale jest to oczywiście subiektywna ocena.

Urzędowski jest bardziej zaokrąglony tzw profil soft line a M&S ma bardziej surowe kształty, oczywiście co kto lubi :wink: najważniejsze, że obie firmy są dobre i godne polecenia :D

Ja kupowałam okna drewniane meranti z Ferno. Kupowałam je bezpośrednio u producenta w Lubartowie i chociaż mieszkam ok 100 km od Lubartowa, to przyjechali wymierzyli, potem przywieżli, zamontowali, dali dobrą cenę(to ile zapłaciłam nic Ci nie da ponieważ zakupu dokonywałam w 2001 roku).

Z kolei drzwi wejściowe robiłam na zamówienie też z meranti w Księżpolu woj. lubelskie (w BARDZO DOBREJ CENIE) są super, oni też robią okna. Jak będziesz zainteresowany to daj znać a prześlę namiary na obie te firmy.

POZDRAWIAM

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Ja też posiadam okna firmy Urzędowski, jestem jak narazie z nich zadowolony. Jednak to o czym warto pamiętać i bardzo pilnować fachowców, to b. dokładne osłanianie okien przed pracami tynkarskimi, elewacyjnymi itp., potem jest duży kłopot z usunięciem zabrudzeń

Popieram!!! :wink:

Też mamy Urzędowskiego - Mahoń Meranti. Sa piękne i spisują się świetnie (u nas kilka miesięcy :) , ale za to u sąsiadów kilka lat!!!)

A czy ktoś z Was porównywał cenowo do swojego domu plastiki z drewnianymi?

Może pamiętacie kwoty?

Pattaya, owszem porównywałam okna drewniane z szybą P4 i okuciami WK2, a okna PCV dwustronnie okleinowane również P4 i WK2, cenowo różnica była ok. 2 tys przy zamówieniu na sumę ok.20 tys, a więc wg mnie różnica nie zwalała z nóg. Natomiast myślę, że między standardowymi oknami PCV(białymi) a drewnianymi, ta różnica będzie spora.

• 3 weeks później...