Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna drewniane - jakiej firmy macie?

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy ktoś z Was porównywał cenowo do swojego domu plastiki z drewnianymi?

Może pamiętacie kwoty?

Pattaya, owszem porównywałam okna drewniane z szybą P4 i okuciami WK2, a okna PCV dwustronnie okleinowane również P4 i WK2, cenowo różnica była ok. 2 tys przy zamówieniu na sumę ok.20 tys, a więc wg mnie różnica nie zwalała z nóg. Natomiast myślę, że między standardowymi oknami PCV(białymi) a drewnianymi, ta różnica będzie spora.

Dokładnie ja też to przerabiałem i też mi tak wyszło tylko że zamówienie troszke większe ale jednak co drewniane to drewniane.nawet mimo tego ze ja chce mieć białe okna to na 99.9% kupie drewniane chyba z FERNO daja teraz 5 lat gwarancji hmmm:

My mamy też Ferno, drewniane.

Na zewnątrz dąb, a od środka wiśnia.

Okna są piękne i choć miałam małe zawirowanie z tą firmą (jest na forum wątek), to jestem bardzo zadowolona.

Drzwi wejściowe tez mamy od nich - zrobili je dla nas na wymiar i dokładnie taki wzór jaki chcieliśmy, choć nie mieli go w swojej ofercie.

joola napisał:

pattaya napisał:

A czy ktoś z Was porównywał cenowo do swojego domu plastiki z drewnianymi?

Może pamiętacie kwoty?

Pattaya, owszem porównywałam okna drewniane z szybą P4 i okuciami WK2, a okna PCV dwustronnie okleinowane również P4 i WK2, cenowo różnica była ok. 2 tys przy zamówieniu na sumę ok.20 tys, a więc wg mnie różnica nie zwalała z nóg. Natomiast myślę, że między standardowymi oknami PCV(białymi) a drewnianymi, ta różnica będzie spora.

Dokładnie ja też to przerabiałem i też mi tak wyszło tylko że zamówienie troszke większe ale jednak co drewniane to drewniane.nawet mimo tego ze ja chce mieć białe okna to na 99.9% kupie drewniane chyba z FERNO daja teraz 5 lat gwarancji hmmm:

Teraz i ja to przerobiłem.Ładne pladtiki w P4 i WKII są droższe od drewna.

na 99% będzie Gebauer

ale to dopiero na jesieni :)

gdzie kupowaliście G w wawie i jakie dostaliście rabaty??

co zdecydowało o tym, że wybraliście G??

A sprawdzałaś okna Natury??

Też mają pawilon na Bartyckiej.

Gebauera "przerabiałem" i moim zdaniem Natura niczym nie ustępuje a różnica w cenie jest istotna.

Poniżej namiar na Gebauera, wtedy to był chyba jedyny przedstawiciel na Warszawę:

?WADEX? Włodzimierz Puszkarski - http://www.wadex.com.pl

ul. Szeroka 17 05-806 Komorów

ul. Królewska 49 05-822 Milanówek

tel / fax 758-01-55

tel / fax 724-51-51

e-mail: [email protected]

e-mail: [email protected]

Pozdrawiam

W skrócie-to nas olali.

Zostawiliśmy im wymiary okien i ilości.Obiecali,że za dwie godziny będzie gotowa wycena.Połaziliśmy po innych pawilonach i wróciliśmy o umówionej godzinie.Po to,żeby pocałować klamkę.Wisiała kartka,że zamknięte z powodu robót w środku.Panowie siedzieli sobie na pięterku(było ich widać).Zaznaczam,że zostawiłem im nr telefonu żeby dzwonili jakby co.Wiedzieli również,że nie jesteśmy z W-wy i nie możemy przyjeżdżać sobie codziennie.Jeśli tak traktują potencjalnego klienta ,to strach pomyśleć co dalej.

Aha,na mail wysłany do fabryki też nikt nie raczył odpowiedzieć.

W skrócie-to nas olali.

Trafiłeś jakoś w zły dzień. Mnie wysyłali mailem ofertę następnego dnia (zaznaczyłem, że nie śpieszy mi się), dzwonili z pytaniem o decyzję, szybko korygowali wycenę, gdy zmieniliśmy specyfikację. I jeszcze mojej lepszej połowie się całkiem podobają (tylko ta tabliczka :-? ) - są więc na krótkiej liście.

Gebauer (Oculux z Modlińskiej) - piękne, ale od Natury droższe w naszym przypadku ok. 20%. Choć z panem Rodzinką rozmawia się bardzo sensownie.

CDM też wygląda dobrze.

Pozdrawiam,

Maciek

Witaj

Polecam POLOKNA z Gniezna.

Tylko żebyś nie trafił na ekipę montażową na jaką ja się nadziałem.

Koń by sie uśmiał i pół stajni. Założyli mi kotwy montażowe całkiem na lewą stronę. Dobrze bo budynek miałem w monitorowanym miejscu , bo by okna z budowy pojechały gdzie indziej. :lol:

Mam propozycję 3 firm bardzo zbliżone ceny, nie wiem które wybrać okna braci kowalskich, urzędowski i okna WIDOK o tych trzecich nie wiem dużo i nie wiem co o nich mysleć.

Ja mam Urzędowskiego i póki co gorąco polecam. Tylko chyba terminy mają bardzo długie-szczególnie na drzwi zewnętrzne. Myśmy nie zamówili razem z oknami (zastanawialiśmy się jakie :oops: ) i teraz będziemy czekać...14 tygodni :o :cry: Ale za to są już w jakiejś nowej technologi (o 2cm grubsze). Słyszałam też, że można teraz kupić okna dębowe w cenie "mahoniowych".(te w starszym profilu)