kryzys 30.01.2020 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Za nas to robią więc produkują ile wlezie , tylko pytanie dlaczego my mamy płacić oni nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.01.2020 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Za nas to robią więc produkują ile wlezie , tylko pytanie dlaczego my mamy płacić oni nie . "Ale o co chodzi??" Kto i co "za nas to robią"i i za co "my mamy płacić oni nie" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.01.2020 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 https://www.youtube.com/watch?v=FEb49qxRk5A Takie tam o ocipienu... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.02.2020 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 https://www.youtube.com/watch?v=FEb49qxRk5A Takie tam o ocipienu... Adam M. Zaczynasz znowu to skoro wolno to oglądnij to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2020 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Fajne i też o ocipieniu.Ja lubię mandarynki.Szkoda , że jeszcze nie da się ich we włsnym ogródku uprawiać.Ale idzie w dobrą stronę! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.02.2020 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Fajne i też o ocipieniu. Ja lubię mandarynki. Szkoda , że jeszcze nie da się ich we włsnym ogródku uprawiać. Ale idzie w dobrą stronę! Adam M. To już poszło i to w złym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2020 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 To opier.dol słoneczko za te plamki czy za ich brak...Chyba, że idzie Ci o te spędy ekooszołomów.Fakt! Poszło za daleko! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdq 01.02.2020 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 https://www.youtube.com/watch?v=FEb49qxRk5A Takie tam o ocipienu... Adam M. Czy uważasz tego gościa za osobę kompetentną do wypowiadania się o zmianach klimatycznych? widziałeś inne jego filmy? Ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2020 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Uważasz, że akurat TY jesteś kompetentny?Pół roku chodzę zmarznięty...Mnie się to ocieplenie podoba. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 01.02.2020 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Uważasz, że akurat TY jesteś kompetentny? Pół roku chodzę zmarznięty... Mnie się to ocieplenie podoba. Adam M. Mnie się też nasze-Polskie ocieplenie podoba, nigdy nie byłem zwolennikiem mrozu i śniegu. Ale to "ocipienie", wiąże się chyba nierozerwalnie z upałami niespotykanymi wcześniej i suszą od maja do września. A to już zdecydowanie mi się nie podoba. Niektóre kraje jeszcze bardziej cierpią wskutek niedomiaru zimna, czy raczej nadmiaru ciepła. Jeśli tak dalej pójdzie, także u nas niedługo potrzeba chłodzenia będzie przewyższać potrzebę ogrzewania. Podobają ci się ciągłe temperatury 30-38oC latem i brak opadów? Gdyby udało się pogodzić dawne lata i obecne zimy byłby raj na ziemi. Ale niestety nie da się i chyba nie zależy to od nas, albo nie tylko od nas. Róbmy ciepłe zimy, a latem wysoką temperaturę wyrzucajmy w kosmos:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdq 01.02.2020 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Ludzie zrozumcie że to co teraz obserwujemy to tylko początek szybko nasilających się zmian klimatycznych. Czy naprawdę myślicie że to się zatrzyma na tym etapie?Mnie tez się ciepło podoba- mogę budować dom zimą, mniej wydaję na opał ale to bardzo krótkowzroczne myślenie. Jak kolega wyżej wspomniał najgorsze są niedostatki opadów od kilku lat, czy nie widać tego po znacznie wyższych cenach żywności? To też wam się podoba? Jestem pewien że będzie jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 01.02.2020 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 No to my tu na tym forum wszystko naprawimy , tvn nam podpowie da wskazówki i gitarka , tylko jak zmusić do tego tych co vanami 4 tonowymi sobie w pojedynkę brykają ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2020 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 W kwestii retencji dajemy dupy od dziesięcioleci.Isnieje takie coś jak systemy NAWADNIANIA. Są nawet automatyczne.Im wieksza temperatura tym większe parowanie. Chmurek więcej i deszczu.Nawet tam, gdzie zwykle nie padał.Mnie nie przeszkadza, że Sahara się zazieleni i znowu rzeki zaczną tam płynąć... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2020 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Ludzie zrozumcie że to co teraz obserwujemy to tylko początek szybko nasilających się zmian klimatycznych. Czy naprawdę myślicie że to się zatrzyma na tym etapie? Mnie tez się ciepło podoba- mogę budować dom zimą, mniej wydaję na opał ale to bardzo krótkowzroczne myślenie. Jak kolega wyżej wspomniał najgorsze są niedostatki opadów od kilku lat, czy nie widać tego po znacznie wyższych cenach żywności? To też wam się podoba? Jestem pewien że będzie jeszcze gorzej. Po co drzesz szaty? Polecisz kopnąć Słoneczko w doopę aby się opamiętało? Masz takie możliwości? Przystosuj się do tego co jest i co będzie bo inaczej zginiesz. Wpływ człowieka na te procesy to 0,00nic. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.02.2020 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 No tak nasze polskie ocieplenie zostało przez tych "kompetentnych" rozszerzone na całą Ziemię. Zapomnieli tylko o tym powiedzieć tym mieszkającym w USA, Kanadzie, Grecji, Arabii Saudyjskiej i mieszkańcom wielu innych krajów dla których ta zima wiązała się z kilkumetrowymi opadami śniegu i rekordowymi mrozami. Ręce opadają. Czy średnia temperatura na świecie podnosi się, spada, czy może pozostaje na stałym poziomie .? Najbardziej rozbrajaja mnie naiwniacy, którzy negują ocieplenie klimatu, bo gdzieś nawali śniegu, albo ściśnie mrozem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2020 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 (edytowane) No widzisz - jest lepiej! Cieplej!A Arabowie to nawet bałwanka sobie ulepić mogą...(no, nie bardzo, ale to z winy wiary a nie braku możliwości)Nawodnienie ziemi gdzieś się zwiększyło...Więcej CO2 jest to i zieleni tam wiecej będzie...Samo dobre idzie a tu jakaś rozpacz się ściele... Adam M. Edytowane 2 Lutego 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdq 01.02.2020 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 (edytowane) No widzisz - jest lepiej! Cieplej! A Arabowie to nawet bałwanka sobie ulepić mogą... (no, nie bardzo, ale to z winy wiary a nie braku możliwości) Nawodnienie ziemi gdzieś się zwiększyło... Więcej CO2 jest to i zieleni tam wiecej będzie... Samo dobre idzie a tu jakaś rozpacz się ściele... Adam M. Wrócimy do tematu za jakiś czas, pochwalisz się jak ananasy i mandarynki rosną. Edytowane 2 Lutego 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2020 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Najpierw winorośl!Wino z mandarynek...Albo z ananasa...Ciekawe, ciekawe... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 01.02.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 No widzisz - jest lepiej! Cieplej! A Arabusy to nawet bałwanka sobie ulepić mogą... (no, nie bardzo, ale to z winy wiary a nie braku możliwości) Nawodnienie ziemi gdzieś się zwiększyło... Więcej CO2 jest to i zieleni tam wiecej będzie... Samo dobre idzie a tu jakaś rozpacz się ściele... Adam M. Adamie byś się zdziwił , niedawno chyba miesiąc temu spadł u nich śnieg na wydmach szaleli ,było w tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 01.02.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Wrócimy do tematu za jakiś czas, pochwalisz się jak ananasy i mandarynki rosną. W moim ogrodzie mam migdałowca i rosną migdały., da się da , mogłoby być trochę cieplej nie ukrywam , studnie głębinową juz sobie wywierciłem do podlewania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts