yatta 12.01.2020 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Cześć, Postanowiłem wybudować domek narzędziowy na działce.Całość stoi na bloczkach betonowych - mniej wiecej 20 cm nad ziemia.Srodek jest wypełniony ziemią - na srodku góra i do krawędzi opada - czyli miedzy krawędziami domku a ziemią jest prześwit - boki zostaną zabudowane. Podłoga to kratownica z belek. W przestrzeniach miedzy belkami przybiłem gęstą stalową siatkę - coś a'la ruszt - i tam wlozyłem styropian, grubością zlicowany z górną krawędzią belek.Na belki idzie OSB 18mm. Teraz 2 pytania :- czy OSB malować czymś od dołu? Styropian nie jest szczelnie ulozony i są prześwity od dołu.- czy na belki a pod OSB trzeba lub można dać folię budowlaną, żeby wilgoć nie wchodziła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yatta 04.02.2020 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Ktoś podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts