mundzia 04.11.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Witajcie Kochani!!! Mam pytanie... czy ktos z Was dzielni inwestorzy buduje może domek według gotowego projektu pracowni kb-projekt DM 6079?????? prawda ze śliczny ???? Właśnie się zabraliśmy za postawienie takiego domeczku i chętnie nawiążemy kontakt z kimś, kto już ten projekt urzeczywistnił lub jest tak jak my w trakcie.... Może macie jakies uwagi, propozycje lub znacie jakeś "niespodzianki", które ten projekt ukrywa???? czekam bardzo niecierpliwie na Wasze zdanie mundzia oto ten projekt: http://www.kbprojekt.pl/projekt.php?pro=6&swyr=20 ten post juz sie pojawil ale nieopatrznie umieściłam go w "wymiana doswiadczen" i tam mozna juz kilka odpowiedzi przeczytac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.11.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 mundzia nie przerażaj się, po sąsiedzku, bez urazy a' la kroyena' : 1) bryłka ładna, ale dach nie bedzie najtańszy, 2) z 3 kominów to zostawiłbym 2, ten od kominka i od pieca co. (pewnie łazienki, bo z projektu nie wynika gdzie piec), 3) z salonu widać kibelek jak otworzysz drzwi do toalety, a zastanowiłbym się czy toalety nie wydłużyć o kabinę prysznicową, kiedyś jedna łazienka to może być mało, 4) hall bym bardziej otworzył na saloon (podciąg można zrobić, bo to pewnie nośna, a salon będzie wtedy tak z 35 m2) 5) szkoda tego pomieszczenia gospodarczego przy sypialni, może jaka garderoba, 6) szkoda tego tarasu pod dachem, jakby go poąłczyć z pomieszczeniem gospodarczym to byłby ładny gabinecik/gościnny, a taras i wyłaz na taras możnaby zrobić z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 08.11.2004 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 no sąsiedzie, dziękuję za cenne uwagi... kilka zmian jest wprowadzonych, pomieszczenie gospodarcze kolo garazu jest, a taraz zamkniety zostal w pokoik-gabinecik, nieduzy, przytuny, w sam raz na miejsce do pracy.... a z kominow raczej nie zrezygnujemy... musi byc dobra wentylacja,,, niech sobie beda.... no a dach... coz... pewnie bedzie drogi... ale juz jest i musi taki byc... dziekuje za odpowiedz ))) pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 09.11.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 witajodpowiedziałam na twój post w grupie otwockiej, ale jeszcze mogę sie rozpisać.Ja kupiłam stan surowy wg tego pojektu, ale,...podniesione poddasze, zyskałam prawie 100m, wyszły 4 pokoje i dwie łazienki, na dole składzik połaczyłam z garażem i zrobi lam tam kotlownie, skład na rzeczy grodowe będzie osobno- jaki "domek dla ogrodnika. w miejscu kuchni jest mały gabinecik 6m, przejscie do garazu i scody na góre, kuchnia wyjechała do najwiekszej sypialni, z dwóch pokojów została jadalnia połaczona z salonem, dodatkowo w kuchni wybilam okno tarasowe.brakuje mi drugiego garazu chcemy dostawić wiatę)( ale to juz na końcu, zmieniłam tez okna w wykuszu w salonie, zburzone sa słupki i wyszły zamiast 3 okien 90, dwie 90 po bokach i jedno duze okno 160- podwójne, dzieki temu mamy przeszklony salon, okna sa drewniane ,że sprosami tak ,ze został zachowany klimat domu.Na poddaszu mamy tylko jedno okno w "cianie" od frontu, duzy łuk,reszta okna dachowe. co do dachu to konstrukcja nie jest za prosta i koszty sa duże ja kładłam blachodachówkę. Poza tym zrezygnowałam z małych okien frontowych, dzieki temu mam skrzynkę a mięszy wc i łazienka zrobiłam ciankę z luksferów. Powiększyłam za to drzwi mam pełne + połowka z przeszkleniem. No i to chyba tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edusiek 09.11.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 martta a jakies opinie o samym biurze projektowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 10.11.2004 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Witaj Martta!!!! Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź. Dom faktycznie ma duuuuzo zmian i nawet trudno mi sobie to wszystko wyobrazić... ale na pewno zyskałaś sporo powierzchni... my az takich zmien nie planujemy, chcemy domek parterowy, natomiast jedna rzecz mnie baaaaaardzo ucieszyła... a mienowicie to co zrobiliście z oknami w wykuszu... tez tak chcieliśmy, zeby powiększyc okno środkow, bo tam mamy wyscie na ogród, (boczne wyjscie to u nas bedzie wejscie do pokoju-zamknelismy ten zadaszony taras w pokoik), i bardzo chcielismy miec duze okno otwierane na ogrod, ale nasz nadzorca powiedział "ze sie nie da" !! a dzięki Tobie wiem że sie da!!!!! i musze go opierniczyć!!!! Leń jeden!!!! i jesli mialabys moze jakies zdjecie wlasnie tego wykuszu z szerszymi otworami, to bym byla baaaardzo wdzieczna... tez planujemy "domek ogrodnika" w ogrodzie i wszytkie sprzety ogrodowe beda tam chowane (mamy spora działke w sumie). a powiedz, z czego budowaliście? no i oczywiście przeraza mnie ten dach.... i więźba... mamy juz kupina dachówke, ale nie mamy więźby, deskowania no i robocizna a na jakim etaie jestescie teraz? mieszkacie juz? wykonczenie? instalacje?? pozdrawiam serdecznie... a z biurem projektowym Edusiek chyba nie ma zadnych problemow, jest Ok... tylko projekt ma kilka błędów i jest niedokładnie oznakowany wykusz, jego wymiary i kąty.. pozdrawiam wszystkich... dziekuje CI jeszcze raz za odpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 10.11.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 witaj, jezeli chodzi o biuro projektowe, to rzeczywicie nie ma żadnych problemów. w projekcie jest zgoda na wszelkie zmiany, na dobra sprawę na wet fundamenty mozna pozmieniac i zrobić domek drewniany . Jeżeli chodzi o etap budowy to własnie dzwonili,ze mam okna do odbioru. Beda montowane po 22 listopada. Jak beda okna wstawione to popstaram sie o jakies fotki. Na jakim jestem etapie: elektryka i hydraulika skończona, robię przyłacze gazowe, tynki, mam zrobione ocieplenie zewnętrzne styropian no i okna zaraz wstawiamy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 10.01.2005 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Marto!! Witam po dłuższym czasie milczenia. Prace posuwaja sie do przodu i z wiosenką mury bedą szły do góry... I dlatego zwracam sie do Ciebie z przeogromna prośbą... Wyslij mi prosze zdjecie tego wykuszu z poszerzonymi oknami, bo bardzo bym chciala tak zrobc a nasz nadzorac mowi ze "sie nie da" , i chce mu pokazac ze sie da, zeby nie mogl juz wiecej krecic... jak bym mu pokazala zdjecia nie mialby z czym dyskutowac... bardzo bede za to Tobie wdzięczna... czekam z niecierpliwościa... pozdrwiam serdecznie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 04.03.2005 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Mundzia, jak postępy zdecydowaliście się juz jak zrobicie z wykuszem,spróbuję wkleić fotki od frontu, jeszcze brzydki bo bez tynku i okiennic .http://martta.photosite.com/~photos/tn/1_348.ts1104313214000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 04.03.2005 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Witaj Martta!! Jeszcze decyzja nie podjeta,,, mnie bardzo zalezy zeby zrobic tak jak Wy macie, ale do tego potrzebne byloby naniesienie poprawek w projekcie zgloszonym przy pozwoleniu na budowe, wiec nie wiem czy bede miala dosc sily by to przeforsowac... bardzo ładnie to wyglada... ah... kiedy ja bede miala juz takie sciany i okna i dach... musze cierpliwie czekac.... dziekuje Cie bardzo bardzo serdecznie za pomoc i za zdjecia mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 04.03.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 ja musiałam złozyc projekt zamienny,chcesz podnieśc górę na poddasze uzytkowe, czy zrobić wykusz cały przeszklony ?Bedziesz na spotkaniu muratora ? To mogę pokazać więcej fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 25.10.2005 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witam serdecznie!! odnawiam nieco wątek, bo może sie ktoś nowy pojawił, kto ten projekt będzie realizował ???? Pozdrawiam serdecznie!!!!!! mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 23.05.2006 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 i jeszcze raz podciągam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts