silnor3ki 14.01.2020 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Witam, Mam tynki jak w temacie. Wyczyściłem ściany z luźnego piasku papierem ściernym. Potrzebuję to zagruntować. Stosowałem wcześniej Ceresit CT17 ale to na łazienki gdzie nie ma szlichty i związało pięknie, podłoże jest mocne i nie sypie się. Pytanie mam czym zagruntować pozostałe ściany gdzie jest szlichta z piasku kwarcowego ? Miałem zastosować też CT17 ale spróbowałem w jednym miejscu i powierzchnia robi się śliska. Pomalowałem białą farbą na próbę i tam gdzie zagruntowane to farba się rozprowadza kiepsko w porównaniu z miejscem nie zagruntowanym ( tam gdzie jest grunt nie ma jakby wcale chłonności podłoża i farba nie schnie i rozprowadza się prawie jakby malować po powierzchni pomalowanej emailą) Podpytałem w sklepie, facet polecił CT17 a drugi wręcz przeciwnie odradził kategorycznie (co ciekawe to ten sam sklep Ten drugi miał raczej rację, ponieważ wyczytałem w sieci, że kilka osób miało taki problem po zastosowaniu mocnego gruntu na tynki. Co polecicie aby było to zrobione dobrze ? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.01.2020 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Szanowny Panie,Jeżeli „mocny” grunt sprawia, że powierzchnia jest śliska, a farba rozprowadza się kiepsko, to polecam dokładne oczyszczenie ścian, ich odpylenie oraz zastosowanie uniwersalnego gruntu Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Dzięki gruntowi powierzchnia tynków zostanie ujednolicona i wzmocniona, zmniejszy się ich chłonność, zwiększy przyczepność. Grunt może Pan najpierw zastosować na niewielkim fragmencie podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek6311 31.01.2020 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Dla tynku takiego jak opisałeś, stosowałem Akrylit 3000 Grunt Koncentrat Dekoral Professional. W garażu, przy takim samym tynku jako pierwsza warstwa poszedł Grunt lateksowy Dekoral. Wszystko malowałem farbami Dekoral Professional Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 31.01.2020 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Spróbuj na kawałku 3 % mlekiem.,lub lekkim roztworem mydła malarskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts