bobiczek 14.08.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Jak w temacie.Myślę o kutych kratach, ale ceny są porażające.Może znacie coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 14.08.2002 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 On 2002-08-14 15:18, bobiczek wrote: Jak w temacie.Myślę o kutych kratach, ale ceny są porażające. Może znacie coś innego? A nie masz w poblizu jakiegos kowala. Mysle ze zrobilby taniej. Masz jeszcze do wyboru folie, albo w zaleznosci od wielkosci tych okien mozesz przymocowac giete w litere C 2,3 prenty w poziomie lub pionie. Sposob montazu dowolny, dospawac na koncach kotwy i zamurowac w scianie. Albo przewiercic sie do srodka piwnicy, przez otwory umiescic wspomniane prety C i zabezpieczyc przed wyciagnieciem. Nie wiem czy Ci pomoglem takie rozwiazanie przyszlo mi do glowy. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian 19.08.2002 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2002 Ja zrobiłem tak 3 pręty zbrojenowe fi 16 w poziomie (w zależności jakie masz okna by było nie za gęsto) przyciete o około 25-30 cm wiecej niż otwór okienny. Odpowiednio długie wiertło jedna strona wywiercona na głębokość 15 cm a druga na 30 cm. Pręt wkładasz w głębszy otwór i jak się da włożyć w otwór okienny to wyciągasz nadmiar wkładając ten drugi koniec w płytszy otwór. Dobrze jest zrobić troche większe dziury i wcisnąć trochę zaprawy - trzyma jak talala. Na koniec farba np. czarna Hamerait czy jak to się pisze lub inna można efekt młotkowy i wygląda całkiem nieżle. Zalety - nie trzeba spawarki i dziurawić ściany na wylot, cena stali zbrojeniowej jest niewysoka i przy zakupie można pociąć na wymagana długość. A jak ci sie nie podoba zbrojeniówka to można kupić gładki pręt o przekroju kwadratowym np 16x16 lub mniejszy i postąpic podobnie. Jest on trochę bardziej miekki, ale wygląda lepiej. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Sebastian dnia 2002-08-19 15:18 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.08.2002 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 ja u kowola płacę 14PLN za pręcik skręcony, wygięty i dodatkowo pofalowany długości 150 w oknie plus zagięcia do montażu. każdy "listek" dodatkowo około 10PLN. dom pod poznaniem, kowol 60km od poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts