woj_s 08.11.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 A ja troszke innaczej .. moze jako podpowiedz. Mimo iz sam u siebie sie nie zdecydowalem wykonac tego, to jednak wpadl mi do glowy pewien pomysl, dobry czy nie to sami ocenicie. Jako ze gaz chcialem miec rozprowadzony z piwnicy do kuchni i pieca w piwnicy .. to zastanawialem sie jak wprowadzic go do kuchni .... Czy cos takiego jak ponizej byloby zaakceptowane ? : Kuchnia ma komin z 2ma kanalami wentylacyjnymi i znajduje sie w odleglosci okolo 3m od podpiwniczonej czesci.Gaz chcialem poprowadzic rura (calowa) wlozona w rure kanalizacyjna (np fi 50). Z tym ze rura kan. laczylaby piwnice z jednym z przewodow wentylacyjnych, a nastepnie rura gazowa wychodzilaby z komina do zaworu do kuchenki. Tak wiec na calym odcinku 3m bylaby mozliwosc odprowadzenia ewentualnego gazu wprost do komina. I bylaby mozliwosc polozenia plytek na nia. Czy cos takiego byloby mozliwe ???To tylko teoria ..ale jestem ciekawy co o tym sadzicie. W tej chwili gaz mam poprowadzony po scianie w rurce miedzianej, pomalowanej nie na zolto ale brazowa, tak zeby nie rzucalo sie w oczy, gdyz idzie obok polaczenia podciag-strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 08.11.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Rozszczelni sie w jednym miejscu a gaz wyjdzie w inym i co wtedy. Przepraszam, ale jak może się "rozszczelnić" kawał litej rury stalowej? Zakładam, że prostego odcinka w podłodze nikt nie spawa z kawałków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Przepraszam, ale jak może się "rozszczelnić" kawał litej rury stalowej? Zakładam, że prostego odcinka w podłodze nikt nie spawa z kawałków Nie znasz mozliwości wykonawców, a poza tym w najprostszym przypadku może to być przewód składający się z jednej "sztangi" rury ale w wiekszości przypadków występują spawy np kolan / przecież żeby podejść pod urzadzenie gazowe z tej podłogi tak czy owak trzeba wyjść/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blotkokomp 15.11.2020 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Witam Odświeżam temat.Rozumiem, że mogę dać rury w ścianie poziomo nie zakrywając tynkiem. Jeżeli rury są za szafkami w kuchni, to nie jest to takie straszne. Czytałem, że dopuszczalne są rury miedziane do gazu. Mam tylko pytanie...... Czy reduktor jest przy butli, czy na końcu instalacji, przez odbiornikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts