V3GET 15.01.2020 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Witam co myślicie o kupowaniu okien bez wcześniejszego mierzenia sugerując się samym projektem Aktualnie są fajne promocje na okna a ja jestem na etapie wylewania fundamentu za nim wzniosą mi ściany minie promocja.. Czy mogę się sugerować samym projektem czy lepiej poczekać na ściany i zrobić pomiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.01.2020 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Witam co myślicie o kupowaniu okien bez wcześniejszego mierzenia sugerując się samym projektem Aktualnie są fajne promocje na okna a ja jestem na etapie wylewania fundamentu za nim wzniosą mi ściany minie promocja.. Czy mogę się sugerować samym projektem czy lepiej poczekać na ściany i zrobić pomiary ? To zależy jak skomplikowany jest projekt, kto buduje i kto (i czy) nadzoruje. Generalnie ryzyko spore. A nie można podpisać umowy z realizacją w terminie późniejszym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 15.01.2020 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Zależy jak dobrze masz ogarniętą ekipę i jak sprawdzony jest projekt.Często w trakcie budowy inwestor stwierdza że okno jednak ciut większe lub w innym miejscu a to może się wiązać ze zmianą wielkości.Ekipa też musi być dobra gdyż kwestia np szalowania i wylewania nadproży musi być idealna. Wystarczy że im się ugnie szalunek i później w najlepszej opcji skuwanie. Projekty też zdarzają się niedopracowane i wychodzi że otwór różni się od gabarytu okna z zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2020 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 W swojej karierze dwa razy przyjąłem zamówienia na podstawie projektuRaz - zero problemów przy późniejszym montażuDrugi raz - niby też bez problemów ale...pozniej okazało się że w projekcie był błąd i konieczne było wykonanie jeszcze raz drzwi balkonowych bo do docelowego poziomu posadzki brakowało prawie 10 cm. Jaka nauka?Lepiej mimo wszystko zamawiać okna po pomiarach z naturyProjekty często (za czesto) mają błędy a promocje.... W większości wypadków to tylko chwyty marketingowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 15.01.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 ja zamawiałem okna na etapie gdy miałem wylaną ławę fundamentową. Dostałem specyfikacje otworów i ekipa miała si trzymać. Dlatego mogłem zachować ciągłość prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
V3GET 15.01.2020 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Rozmawiałem z firmą która buduje mój dom i stwierdzili że oni będą wycinać otwory jakąś specjalną maszyną gdzie wychodzi wszystko jak z projektu i nie ma możliwości by coś poszło nie tak Dom żadna filozofia parterówka 90m Okna standardowe 150x150 5 sztuk tarasowe 230x230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
V3GET 15.01.2020 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 A tak na marginesie co sądzicie o tych promocjach zimowych ? Może nie warto sobie zawracać głowy Te promocje są zapewne co kilka miesięcy czy się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.01.2020 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 W moim przypadku - promocje są realne. Nie większe niż 5%, ale są. Jak będzie wiosną - zobaczymy. Zawsze drożało. Osobiście uważam, że lepiej jest zrobić zamówienie z pomiaru. Szczególnie okna balkonowe są obarczone dużym ryzykiem pomyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts