agaaaaaa 16.01.2020 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Witam, co może oznaczać woda, która pojawiła się w skrzydle okna? Okna wymieniłam w całym domu na plastikowe trzyszybowe bez mikrowentylacji ze względu na montaż rekuperacji w domu. Okna zostały zamontowane (20.12.) na równi ze ścianą zewnętrzną, ze względu na elewację 20 cm, której jeszcze nie ma oraz rolety podtynkowe. Nie zostały zamontowane klamki, ze względu na brudne prace, które trwają nadal w domu (tynkowanie, gładż). Wczoraj w piwnicy otworzyłam po raz pierwszy okno poziome na całą szerokość (nie uchylnie) i woda wyciekła z trzech otworów przy klamce (otwory na klamkę zamontowane na górze okna). Można powiedzieć że wylało się z okna wiadro wody, jak to możliwe????? czy ktoś z was miał podobny problem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 17.01.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 1. Różnica temperatur wnętrze budynku - temp. zewnętrzna.2. Woda technologiczna w nowym budynku3. "Ciepłe okna" I masz gotowy przepis na wiadro wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaaaaa 17.01.2020 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 okej tylko nagrzewnice i osuszacze chodzą na piętrze i tam jak i na parterze sprawdzałam nie mam takiej awarii w oknach poziomych, a w piwnicy nie było grzane i raczej była tam stała temp. A czy możliwe jest że podczas deszczu w jakiś sposób dostała się woda do tego okna, a nie ma ono otworów, które mogłyby pomóc jej się wydostać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.01.2020 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Próbuję sobie to wyobrazić, ale nie potrafię. Możesz wrzucić jakąś fotkę? Okna od środka, okna otwartego, okna od zewnątrz? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to woda płynąca po ścianie, dostaje się na okno, dalej otworami odpowietrzającymi do wnętrza ramy i dalej płynie otworami na klamkę. Ale to jakoś tak skomplikowane, że mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts