waka 18.01.2020 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Cześć.Mam nowo budowany dom i ciągle zastanawiam się nad źródłem ogrzewania. W tej chwili w grze jest kociol na pellet oraz powietrzna pompa wody.Dom jest piętrowy z podpiwniczeniem. Parter i łazienki to podłogowka, reszta grzejniki.Jaki koszt oprócz pompy(tcap 12) mnie czeka. Zbiornik na wodę ma być około 200 litrów. Co oprócz tego mnie czeka? Jakieś sprzęgła, zawory, rurki itpIle mniej więcej to wynosi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 18.01.2020 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Cześć. Mam nowo budowany dom i ciągle zastanawiam się nad źródłem ogrzewania. W tej chwili w grze jest kociol na pellet oraz powietrzna pompa wody. Dom jest piętrowy z podpiwniczeniem. Parter i łazienki to podłogowka, reszta grzejniki. Jaki koszt oprócz pompy(tcap 12) mnie czeka. Zbiornik na wodę ma być około 200 litrów. Co oprócz tego mnie czeka? Jakieś sprzęgła, zawory, rurki itp Ile mniej więcej to wynosi. Pozdrawiam 1.zrob wszędzie podłogowe. 2. Na allegro są wystawione instalacje z tą pompą za całość ok. 25000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 18.01.2020 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 A sam będziesz montował? Bo jak przez firmę to oni z reguły podają cenę z montażem i wyposażeniem na gotowo.Do monobloków panasa są fajne szafy z peflex-a https://cennik.peflex.pl/szafy-hydrauliczne-577 - masz całą kotłownię zamknięta w "lodówce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 18.01.2020 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Niestety zarówno podejścia pod grzejniki jak i podłogowka przykryta wylewka są już zrobione. Została tylko kompletna kotłownia.Chcę montować przez firmę. Myslalem, że cena zawiera tylko pompę bez żadnych dodatkowych rzeczy. Jeżeli to kompletna instalacja i wyniesie mnie powiedzmy 26 tys, gdzie dobry kocioł na pellet z instalacją to podobny koszt, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 18.01.2020 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Cena do zrobienia. Z pelletem też trzeba uważać bo poważnie w niektórych miejscach chcą zakazać palenia nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 18.01.2020 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 To też jest argument. Chociaż kocioł 5klasy na pllet jeszcze trochę chyba nam potowarzyszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 18.01.2020 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 (edytowane) Jesteś z małopolski. Zainteresuj się nową uchwałą dla całego województwa. Jest moderowano dramat z tymi lobbystami. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez Tomaszs131 Wulgaryzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 19.01.2020 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Najtaniej pompę znalazłem za 25000.Graty w tej szafie z linku to 10tys. Z tego co widzę to do kotłowni trzeba w obu przypadkach włożyć razem z robotą instalatora między 8 a 11tys dodatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 19.01.2020 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 A jaki dom chcesz tym potworem grzac nowo budowany to chyba z 300m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 20.01.2020 01:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 230mkw, podpiwniczony, okna dwuszybowe, 15styro na ścianie, piana 20cm na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 20.01.2020 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 230mkw, podpiwniczony, okna dwuszybowe, 15styro na ścianie, piana 20cm na poddaszu No to raczej za mocna niektorzy na forum grzeja 200m2 stare domy po termomodernizacji na grzejnikach pompa t-cap 9kw Poszukaj. Zrob ozc albo chociaz na cieplowlasciwe sobie wypelnij. Skup sie narazie na okresleniu jakie ma zapotrzebowanie na cieplo Twoj dom to kest najwazniejsze a potem dobor pompy bedzie tylko formalnoscia.I jak Ci wyjdzie mniejsza pompa to juz troche zaoszczedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 20.01.2020 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Ozc zrobie na pewno jak będę w pl i wtedy dobiorę odpowiednią pompę, jednakże na pozostały koszt jaki trzeba włożyć w kotłownie, wielkość pompy chyba nie ma wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts