Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt kompletnej kotłowni pod pompę wody

waka

Recommended Posts

Cześć.

Mam nowo budowany dom i ciągle zastanawiam się nad źródłem ogrzewania. W tej chwili w grze jest kociol na pellet oraz powietrzna pompa wody.

Dom jest piętrowy z podpiwniczeniem. Parter i łazienki to podłogowka, reszta grzejniki.

Jaki koszt oprócz pompy(tcap 12) mnie czeka. Zbiornik na wodę ma być około 200 litrów. Co oprócz tego mnie czeka? Jakieś sprzęgła, zawory, rurki itp

Ile mniej więcej to wynosi.

Pozdrawiam

Cześć.

Mam nowo budowany dom i ciągle zastanawiam się nad źródłem ogrzewania. W tej chwili w grze jest kociol na pellet oraz powietrzna pompa wody.

Dom jest piętrowy z podpiwniczeniem. Parter i łazienki to podłogowka, reszta grzejniki.

Jaki koszt oprócz pompy(tcap 12) mnie czeka. Zbiornik na wodę ma być około 200 litrów. Co oprócz tego mnie czeka? Jakieś sprzęgła, zawory, rurki itp

Ile mniej więcej to wynosi.

Pozdrawiam

1.zrob wszędzie podłogowe.

2. Na allegro są wystawione instalacje z tą pompą za całość ok. 25000.

Niestety zarówno podejścia pod grzejniki jak i podłogowka przykryta wylewka są już zrobione. Została tylko kompletna kotłownia.

Chcę montować przez firmę. Myslalem, że cena zawiera tylko pompę bez żadnych dodatkowych rzeczy. Jeżeli to kompletna instalacja i wyniesie mnie powiedzmy 26 tys, gdzie dobry kocioł na pellet z instalacją to podobny koszt, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać

230mkw, podpiwniczony, okna dwuszybowe, 15styro na ścianie, piana 20cm na poddaszu

No to raczej za mocna niektorzy na forum grzeja 200m2 stare domy po termomodernizacji na grzejnikach pompa t-cap 9kw

Poszukaj.

Zrob ozc albo chociaz na cieplowlasciwe sobie wypelnij.

Skup sie narazie na okresleniu jakie ma zapotrzebowanie na cieplo Twoj dom to kest najwazniejsze a potem dobor pompy bedzie tylko formalnoscia.I jak Ci wyjdzie mniejsza pompa to juz troche zaoszczedzisz