slagor 04.11.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 kochani jak można i czy trzeba docieplać komin na poddaszu nie ogrzewanym.Podobno to pomaga w uzyskaniu tzw cugu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazka 05.11.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Wg mojego kierownika budowy i wykonawcy - pomaga. U mnie ocieplili komin wełną mineralną grub. 5 cm ( w płytach) i potem obmurowali cegłą klinkierową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 05.11.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Ja też uważam,że pomaga,a ponadto wpływa korzystnie na stan i żywotność komina,ponieważ zimna częsć komina działa jak chłodnica,w której skraplają się spaliny(przynajmniej niektóra ich część).Taka ciecz o kwaśnym odczynie spływa po ścianach komina systematycznie go niszcząc.Ocieplenie komina powoduje praktycznie wyeliminowanie tego zjawiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts