tre_k 19.01.2020 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Cześć, mam nadzieję, że ktoś mi coś doradzi. Obecnie mam dach pokryty blachą trapezową która zaczyna rdzewieć;/ Chcę kupić nową blachę na pokrycie i tu pojawia się problem co wybrać? Cena tutaj ma drugorzędne znaczenie, interesuje mnie wysokogatunkowa, z zabezpieczeniami antykorozyjnymi super blacha czy blachodachówka która wytrzyma mi 50 lat nie wyblaknie, nie zeżre jej korozja. Czy na polskim czy europejskim rynku są takie produkty? jestem nawet skonny ściągać to z poza kraju. Czytałem coś o SAAB wiem że szwedzka blacha jest ok. Doradzi ktoś coś? co wybrać? czym się kierować aby nie wtopić i za 20 lat jej nie malować bądź wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 13.02.2020 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Witam, czy jest możliwe że zeszło aż 50m2 blachy na obróbki ??? Dach dwuspadowy (podwójny ) z 3-ma kominami - 2 lukarny - razem 300m2 dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 13.02.2020 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Spokojnie tyle weszło, Pasy nadrynnowe, maskownice, opierzenia, wiatrownice, Ostatnio na 200m2 dach weszło mi 107,5m2 blachy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.02.2020 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 ... Cena tutaj ma drugorzędne znaczenie, interesuje mnie wysokogatunkowa, z zabezpieczeniami antykorozyjnymi super blacha czy blachodachówka która wytrzyma mi 50 lat.. Sprawdzą się jedynie pokrycia z materiałów szlachetnych takich jak tytan-cynk, miedź lub aluminium (np. produkty firmy Prefa). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts