Jeremies 20.01.2020 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Mam w tym temacie pytanie zwłaszcza do osób które już się wybudowały lub są w trakcie wykonywania stanu deweloperskiego. Ile policzyła sobie Wasza firma (-y) za prace? Obecnie mam SSO (powierzchnia domu parterowego z poddaszem użytkowym po podłodze 155m2). Okna + rolety + drzwi wejściowe + brama garażowa po mojej stronie.Dostałem jedną ofertę (wartość netto) na:1/ wykonanie posadzek - ok. 11 tys zł,2/ tynki gipsowe na ścianach - ok. 38 tys zł,3/ ocieplenie wewn. garaż (28m2) - ok. 8,5 tys zł,4/ elewacja (ocieplenie + tynkowanie + malowanie + wykonanie podbitki) - ok. 59 tys. zł5/ wewnętrzne instalacje wodno-kanalizacyjne oraz ogrzewania podłogowego - ok. 45 tys zł,6/ instalacje elektryczne - ok. 17 tys. zł Mam również od innej firmy ofertę na wykonanie części z tych prac (pkt. 4 i pkt 5) ale firma od której otrzymałem całościową ofertę nie udostępnia cen poszczególnych składowych każdego z etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stingeros 20.01.2020 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Mam w tym temacie pytanie zwłaszcza do osób które już się wybudowały lub są w trakcie wykonywania stanu deweloperskiego. Ile policzyła sobie Wasza firma (-y) za prace? Obecnie mam SSO (powierzchnia domu parterowego z poddaszem użytkowym po podłodze 155m2). Okna + rolety + drzwi wejściowe + brama garażowa po mojej stronie. Dostałem jedną ofertę (wartość netto) na: 1/ wykonanie posadzek - ok. 11 tys zł, 2/ tynki gipsowe na ścianach - ok. 38 tys zł, 3/ ocieplenie wewn. garaż (28m2) - ok. 8,5 tys zł, 4/ elewacja (ocieplenie + tynkowanie + malowanie + wykonanie podbitki) - ok. 59 tys. zł 5/ wewnętrzne instalacje wodno-kanalizacyjne oraz ogrzewania podłogowego - ok. 45 tys zł, 6/ instalacje elektryczne - ok. 17 tys. zł Mam również od innej firmy ofertę na wykonanie części z tych prac (pkt. 4 i pkt 5) ale firma od której otrzymałem całościową ofertę nie udostępnia cen poszczególnych składowych każdego z etapu. Niezły kosmos. Chyba się przeniosę do budowlanki bo widzę, że obok prywatnych lekarzy to najlepiej złodziejska profesja. Napiszę ci ile mnie wzięła firma za te rzeczy tylko ja mam 100m2 po podłodze. Wszystko robocizna już z materiałem. Rok wykonania 2018. 1. Posadzki 30zł za m2 czyli 3000zł. U ciebie 155m2 za 11tyś. Czyli 70zł za m2 !!! 2. Też tynki gipsowe twarde Knauf diamant. 410m2. Wzięli 10 tyś. Nie wiem ile masz ścian ale cena to jakiś absurd. 3. Nie mam 4. Robiłem sam więc materiał ok 15 tyś. 5. Za dużo liczenia bo część sam i trochę firma. Max połowa tego co ty. 6. 5000zl. Instalacja bez bajerów i inteligentnego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 20.01.2020 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Tu miałam wypisany koszt poszczególnych etapów stanu deweloperskiego (z 2019 roku);https://forum.muratordom.pl/showthread.php?351908-Dom-w-Morelach-N-(ver-2)/page13Post #246 (nie potrafię dać linka bezpośrednio do konkretnego postu). Natomiast koszt przyłączy mediów:https://forum.muratordom.pl/showthread.php?351908-Dom-w-Morelach-N-(ver-2)/page12Post #229. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 20.01.2020 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Aktualne koszty:Tynki CW - 42 zł/m2 (materiał+robocizna)Posadzki - 35zł/m2 (materiał+robocizna) do tego styropian i rozłożenie ~5000złElewacja zewnętrzna 30 000 zł (230 m2, materiał+robocizna) bez tynku i elementów dekoracyjnychHydraulik 25 000 zł (woda, kanalizacja, podłogówka, przyłącze ze studni)Instalacja WM z reku 16 000 złElektryk 13 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes291 20.01.2020 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Mam w tym temacie pytanie zwłaszcza do osób które już się wybudowały lub są w trakcie wykonywania stanu deweloperskiego. Ile policzyła sobie Wasza firma (-y) za prace? Obecnie mam SSO (powierzchnia domu parterowego z poddaszem użytkowym po podłodze 155m2). Okna + rolety + drzwi wejściowe + brama garażowa po mojej stronie. Dostałem jedną ofertę (wartość netto) na: 1/ wykonanie posadzek - ok. 11 tys zł, 2/ tynki gipsowe na ścianach - ok. 38 tys zł, 3/ ocieplenie wewn. garaż (28m2) - ok. 8,5 tys zł, 4/ elewacja (ocieplenie + tynkowanie + malowanie + wykonanie podbitki) - ok. 59 tys. zł 5/ wewnętrzne instalacje wodno-kanalizacyjne oraz ogrzewania podłogowego - ok. 45 tys zł, 6/ instalacje elektryczne - ok. 17 tys. zł Mam również od innej firmy ofertę na wykonanie części z tych prac (pkt. 4 i pkt 5) ale firma od której otrzymałem całościową ofertę nie udostępnia cen poszczególnych składowych każdego z etapu. Gdzie tak kasują, tzn. w którym województwie? Najtaniej to nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 20.01.2020 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Nie znam dokładnych danych ale wygląda na cenę kosmos. Tynków masz pewnie z 550-600 m a cena jak za dobry tysiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts