Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kiedy można odmówic zezwolenia na wycięcie drzewa???

sceptyk

Recommended Posts

Artykuł w ostatnim Muratorze jest dobry, jednak nie obejmuje tego zagadnienia. Czy komuś z Was zdarzyła się sytuacja z odmową wydania zezwolenia na wycięcie, z tego co mi wiadomo wprost takie sytuacje nie są przewidziane w przepisach prawa :( a to daje dużą dowolność w interpretacji urzędników :evil:

• 1 month później...
Artykuł w ostatnim Muratorze jest dobry, jednak nie obejmuje tego zagadnienia. Czy komuś z Was zdarzyła się sytuacja z odmową wydania zezwolenia na wycięcie, z tego co mi wiadomo wprost takie sytuacje nie są przewidziane w przepisach prawa :( a to daje dużą dowolność w interpretacji urzędników :evil:

mnie odmówili szanowny Panie w Czeladzi ale za to gałęzie przycięli na koszt miasta, choć żadna to pociecha powiedzieli że drzewo jest zdrowe i w ogóle co to znaczy że mi przeszkadza ? przyroda jest cool

Mnie odmówili wycięcia świerka - uzasadnienie jest zdrowy i nie przeszkadza - w Gorzowie Wlkp. Chętnie bym się go pozbył. bo ma ponad 10 m wys a w to miejsce wsadziuł mały. Moze ktoś zna sposób?

Szkoda świerka ale jak już musisz to go podlewaj chemikaliami - uschnie i wtedy dostaniesz pozwolenie (podobno tak robił pewien polityk w Tatrzańskim Parku Narodowym jak się chciał budować). A może go tylko przytnij fachowo ? Pozdrawiam - szkoda drzewka.

Mnie odmówili wycięcia świerka - uzasadnienie jest zdrowy i nie przeszkadza - w Gorzowie Wlkp. Chętnie bym się go pozbył. bo ma ponad 10 m wys a w to miejsce wsadziuł mały. Moze ktoś zna sposób?

Szkoda świerka ale jak już musisz to go podlewaj chemikaliami - uschnie i wtedy dostaniesz pozwolenie (podobno tak robił pewien polityk w Tatrzańskim Parku Narodowym jak się chciał budować). A może go tylko przytnij fachowo ? Pozdrawiam - szkoda drzewka.

nie radzę - dziś peło ludzi mających zboczenie na temat ochrony przyrody, taki jeden z drugim za wjazd autem do lasu by wieszał a co dopiero za wycinkę iglaka który nagle usechł. Ktoś uprzejmie doniesie, wezmą próbki gleby i policzą ci za obwód pnia szanowny panie i zapłacisz karę jak za zboże - napisz jeszcze raz do Gminy i lepiej uzasadnij, a to ogrodzeniu zagraża, a może jak wieje to łamią się gałęzie ?? zanieś Pani w urzędzie kawe i czekoladki i da się radę :D