white-nigga1 20.01.2020 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Witam wszystkich. Potrzebowałbym pomocy przy wyborze pieca gazowego. Jaki wybrać żeby był funkcjonalny? Jakiej firmy? Jaka moc? Cyrkulacja wody użytkowej? Jestem w tym zupełnie zielony (jak i w całej szeroko pojętej budowlance:) ) Dom jest z 1995 roku, ocieplony styropianem. Na wiosnę będą wymieniane okna na 3 szybowe. 250 metrów kwadratowych, 2 łazienki, 1 toaleta, 2 kuchnie, 4 osoby mieszkające. Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek_m 22.01.2020 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Dzień dobry Również stoję przed podobny dylematem i podobnie mam niewielkie pojęcie Mój budynek jest mniejszy bo ok 180 mkw ale też 4 osoby i podobny rok budowy i ocieplenia. Chciałem wybrać Buderusa, ale mam namiar na dobrego (w opinii sąsiadów - szybki, konkretny i bezproblemowy) instalatora, który obsługuje Vailanta. Zaproponował Vaillant VSC 206 150, który wydaje mi się całkiem sensowny. Wbudowany zbiornik z podgrzewaniem CUW wydaje mi się fajnym nowoczesnym rozwiązaniem. Nie zmienia to faktu, że sam model pieca jest lekko leciwy... No i sam nie wiem Bardzo proszę o uświadomienie maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.01.2020 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Polecam ACV compakt . łatwy w czyszczeniu i tani w exploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts