Rafalwind 20.01.2020 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Witam,* jestem zielony w temacie. Jak liczyć wycenę nowej instalacji wodno-kanalizcyjnej? spotkałem się z cenami za metr i za punkt.*Liczy się za metr każdej rury (zimna, ciepła, kanalizacja) czy za punkt? Czy umywalka to 3 punkty (zimna, ciepła, kanalizacja) czy jedne?*Czy jak w cenniku mam cenę 150 zł za punkt wodno-kan to liczymy 150 zł za wodę ciepłą, 150 zł za zimną, 150 zł za kanalizację i jeszcze za położenie rur?* Przykład:*Pralka stoi 2m od licznika wody, umywalka kolejny metr dalej. jak to policzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 20.01.2020 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Różnie to liczą i interpretują jeśli mowa tylko o robociznie to raczej liczy się tylko punkt przynajmniej u mnie to tak wygląda i jeśli jest to z alupex za metry bieżące już nie liczę i u mnie np.podejścia pod umywalkę Zimna .ciepla .kanalizacja to trzy oczka i cenę mam za oczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts