rafalt1717 20.01.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 [OCIEPLENIE STROPU] - kanały z dystrybucją gorącego powietrza z kominka + legary z OSB + właściwe ocieplenie Załączam zdjęcia poglądowe. Otóż zastanawiam się jak bezpiecznie połączyć te elementy i zrobić to prawidłowo. Strych nieużytkowy ale chciałbym przybić trochę płyt OSB i ewentualnie z czasem mieć możliwość ich dobijania żeby zwiększyć stryszek. Dom bez ścianki kolankowej - murłata na stropie/wieńcu. Nie mam koncepcji w jaki sposób to wszystko ułożyć: - pierw kanały DGP to później nie wiadomo jak legary, czy wtedy je przecinać i zakryć kanały izolacją? - pierw legary, ocieplenie i OSB to później czy bezpiecznie na to kanały DGP, ale będą znowu wadzić na wierzchu Na prawdę nie mam pomysłu, nie mogę znaleźć informacji i takiego przypadku - kanały DGP są owijane zawsze wełną, ale przepływa przez nie powietrze o wysokiej temp. wdmuchiwane przez wentylator i nie chciałbym żeby coś się zapaliło tylko było bezpiecznie. Na koniec nie wiem czy warto bawić się w rozkładanie zwykłej wełny - czy uda się szczelnie ocieplić. Rozmyślam o wełnie celulozowej lub piance pur tylko czy są one NIE PALNE? Jakiej ew. grubości powinno być ocieplenie, a co za tym idzie wysokość legarów? BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA POMOC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalt1717 21.01.2020 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Nikt nie jest w stanie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts