porywacz_zwlok 20.01.2020 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Witam. Mam zagwoskę związaną z moim warsztatem a dokładniej z izolacją. Jest to arcydzieło sztuki drewnianej stojącej na betonowych bloczkach. Gabaryt to 4.5 na 4 metry. Konstrukcja na kantówkach 7cm. Ściany to deski 1cm grubości połączone piórowo. W środku koza, która daje nieźle ale kwintesencją problemu jest podłoga. Jest ona z deski tarasowej ryflowanej ale między deskami są szpary dwumilimetrowe. Od tej podłogi ciągnie zimnem najbardziej i chciałbym ją zaizolowa w miarę tanio. Najłatwiej byłoby kupić płytę osb 8mm. Koszt nie mały ale znośny lecz pytanie do was czy może jakaś inna ciekawa metoda mogłaby się tutaj sprawdzić? Może tańsza? Może jakieś linoleum? A może jakieś drewno drugiej kategorii? Wspomóżcie mnie dobrym pomysłem i dobrą radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cousie 24.01.2020 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 a wypełnij szpary jakimś silikonem czy inną elastyczna spoiną (bo drewno będzie pracować) i sprawdź jak to zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts