noc 01.02.2020 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Z masłem, kardamonem i cynamonem mogę wypić, ale cukru w kawie nie znoszę.Z koniakiem czy "Irish cream" zabierasz kawę do picia w podróży:o? Jaki macie limit na Florydzie, 0,05%?Odbiegliśmy od tematu. Od lat w zasadzie nie jadam burgerów, chyba ze głód w podróży skręca kiszki. Paru znajomych poleca jedną burgerownię na podorędziu, "Burger House", jakoś nie mogę się przekonać. Gdy mam trochę czasu i posiłek w planie, zawsze wybieram tradycyjną restaurację, nie mam wiary w smakowitość burgera. Może dlatego, ze nigdy nie jadłem takiego, który by mi smakował? Może jest podobnie jak z kebabem? Parokrotnie jedzony czy raczej próbowany w Polsce, powodował raczej chęć wyplucia niż przełknięcia, do czasu. Gdy pewnego razu spieszyłem się podróżując w Niemczech, trafiłem na turecki kebab, zamówiłem i... zjadłem ze smakiem! Byłem mocno zaskoczony, kebab może być smaczny. Może trzeba z kawałka jakiegoś Angusa samodzielnie pzrygotować ten burger, może da się zjeść i mięso się nie zmarnuje? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252066-najlepszy-burger-jaki-jad%C5%82em-i-to-bez-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-7769290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.02.2020 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Na Florydzie alcohol limit wynosi .08 (dlatego dopisałem, iż odradzam tam gdzie prawo tego zabrania). Wracając do tematu. Jeżeli mamy ochotę na burgera, robię je w domu z mięsa dobrej jakości (w wielu przypadkach ze zmielonych osobiście steak'ów) ... lubię wiedzieć co jem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252066-najlepszy-burger-jaki-jad%C5%82em-i-to-bez-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-7769305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 01.02.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Nie zawsze jada się w domu. Mój tryb życia tak wygląda, że niekiedy jestem zmuszony zjeść po drodze cokolwiek, czy wręcz na kilkudniowych pobytach poza domem. W sezonie ciepłym, dość często się to zdarza. Nie zawsze mam możliwość pzrygotowywać jedzenie w domu. Jeśli cokolwiek pzrygotowuję z mięsa mielonego, także osobiście wolę kawałek mięsa kupić, w domu umyć i zmielić. Także lubię wiedzieć co jem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252066-najlepszy-burger-jaki-jad%C5%82em-i-to-bez-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-7769325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.02.2020 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Noc, również jadam poza domem (choć niezbyt często). Jak już pisałem, sieciówki omijam zawsze dużym łukiem (produkt tam oferowany, jest zwykle marnej jakości - inaczej być nie może z uwagi na niskie ceny). Kiedy wchodzę do jakiejkolwiek restauracji, zwracam zawsze w pierwszej kolejności na trzy rzeczy. Porządek i czystość na sali jadalnej. Stan toalety. Zapach wydostający się z kuchni. Na podstawie tylko tego, już możesz mieć wstępną opinię. W miejscach sobie nieznanych, dobrze jest korzystać z restauracji z otwartą kuchnią i zamawiać dania wymagające minimalnej obróbki i składników (np steak). Temperatura podawanych dań ma również znaczenie (dania gorące - powyżej 60°, dania zimne - poniżej 4°). To co powyżej, to tylko podstawy, pozwalające jednak uniknąć większych wpadek. Jeżeli jem lokalnie, to znam aktualny stan sanitarny od znajomych inspektorów (taki przywilej zawodowy) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252066-najlepszy-burger-jaki-jad%C5%82em-i-to-bez-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-7769384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 01.02.2020 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 To prawda, pierwsze co uderza po wejściu do lokalu, to właśnie zapach. Parokrotnie zdarzyło mi się obrócić na pięcie, gdy w nos uderzył odstręczający odór. Przede wszystkim czuć zapach jakiegoś starego zjeczałego oleju, w takich zaniedbanych lokalach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252066-najlepszy-burger-jaki-jad%C5%82em-i-to-bez-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-7769429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 02.02.2020 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 No coz, tylko dobre skladniki. T-bone plus grzyby zastepujace pieczywo. Co dalej, kazdy wie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252066-najlepszy-burger-jaki-jad%C5%82em-i-to-bez-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-7769471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.02.2020 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 No coz, tylko dobre skladniki. T-bone plus grzyby zastepujace pieczywo. ... Co dalej, kazdy wie... To jest bardzo dobre rozwiązanie, by zjeść dobrego burgera Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252066-najlepszy-burger-jaki-jad%C5%82em-i-to-bez-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-7770690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur422 12.03.2020 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 ja swojego ukochanego burgera jadłem w Krotoszynie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252066-najlepszy-burger-jaki-jad%C5%82em-i-to-bez-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-7785001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.03.2020 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 ja swojego ukochanego burgera jadłem w Krotoszynie Cieszę się, że Tobie smakowało ... masz niewątpliwie wysoko wysublimowane "kubki smakowe" ... proponuję jednak doświadczenia w szerszym spektrum ps - lubię Krotoszyn ... choć wielu "burgerowni" tam nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/252066-najlepszy-burger-jaki-jad%C5%82em-i-to-bez-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-7787204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.