the_rahzel 22.01.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Witajcie,Potrzebuje zrobić izolacje i hydroizolacje na balkonie(dom z 1977r.)Balony mają wylewkę na płycie,ale tak niechlujnie zrobioną że nie wiadomo w zasadzie gdzie kończy się płyta,a gdzie zaczyna wylewka(w jednym miejscu jest to 8cm w innym 3-4cm)Nie chce skuwać starej "wylewki",ani dodawać do istniejącej nowej, żeby niepotrzebnie obciążać płytę balkonową tym bardziej że dom kiedyś się przechylał(sprawy odciągania wody z gruntu przy budowie biurowca itp.),ale do meritum: Plan mam taki,a w zasadzie pytanie czy można,(a jeśli tak,to jak?) zrobić izolacje bezdodatkowej wylewki? Myślałem o kolejności:- płyta żelbetonowa- izolacja np. z papy termozgrzewalnej lub foli w płynie na balkony/tarasy- przyklejenie styroduru 3-5cm ze spadkiem- na styrodur klej + siatka + klej- płytki/deska tarasowa itp Nie wiem czy taka konfiguracja ma sens. Czy nie music być najpierw styroodur,a dopiero na tym klej + siatka + klej i na to dopiero hydroizolacja + płytki/deska tarasowa. Generalnie potrzebuje zrobić jak najlżejsze,jak najcieńsze balkony.Balkon mam ocieplony już od spodu i czoła.Wszystkie nierówności związane z różną grubością płyty wyrównałbym styrodurem na kleju,dokładnie tak samo jak to się robi podczas izolacji ścian,oczywiście z zachowaniem spadku itp. Z góry dzięki za wszelką pomoc i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 26.01.2020 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Witam,Płyta balkonowaIzolacja KMB Isodamm 2K UltramentXPS 5cm nprzyklejony klejem do XPS z puszki2x siatka i 2 klej mapei keraflexIzolacja Mapelastic wraz z taśmami wywiniętymi na sciane. W izolacje wklejono tez okapnikiKlej keraflex i płytka Póki co -2 lata minęły i absolutnie nic się z tym nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts