Tomasz1988 24.01.2020 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Witam,mam zamiar wybudować dom drewniany z gotowych elementów. Firma budująca takie domy zaproponowała mi okna PCV Veka Softline 82 za 24.800 zł. brutto z montażem. Natomiast kolega doradza mi okna Salamander bluENERGY 82 za 14.400 zł. brutto z montażem. Różnica cenowa dość spora. Parametry podobne dlatego ciekawi mnie dlaczego jest tak duża różnica cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.01.2020 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Wiemy tylko że masz okna wykonane na profilach dwóch porównywalnych, ale różnych systemodawców i znamy cenę. "Parametry" to pewnie Uw - wiadomo że podobne. Ja kupię jakiś tańszy profil, zrobię okna u siebie w garażu i też napiszę podobne Uw, bo nic innego nie ma prawa wyjść z obliczeń na kartce. O oknach i ich jakości decyduje znacznie więcej, zaczynając od montera, który nie wstawi tego po taniości oszczędzając na wszystkim (zastosuje minimum kotew, kołki szybkiego montażu, deski z budowy) sprzedawcy, który doradzi najlepsze rozwiązania i producenta, który to wszystko przełoży na dobre wykonanie okna. Nazwa profili jest w tym przypadku malutką częścią sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 24.01.2020 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 BluEnergy to nazwa używana chyba tylko przez Abakusa. Kto wyprodukuje te okna na Vece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mongo2001 24.01.2020 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bez jaj. Oba profile to to samo cenowo. Różnica jest gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts