Ania17. 03 25.01.2020 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Witam, mam pytanie, czy bojler Ariston VLS 100 faktycznie jest energooszczędny. Obecnie mam 50 litrowy bojler, starego typu, który niestety generuje mi duże rachunki za prąd. Zmieniłam już w kuchni, że jest zmywarka, bo to sporo mi wody zaoszczędzi, wiem ile mi wody schodziło w kuchni, zwłaszcza w weekend, ale zastanawiam się jeszcze nad zmianą bojlera. Mieszkamy w 3 osoby, ale są jeszcze osoby odwiedzające, koleżanki dzieci, więc sądzę że te 100 litrów będzie ok. Zależy mi fachowej poradzie, mogę ten bojler odkupić za 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.01.2020 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Oszczędna to jest pompa ciepła bojler o którym mówisz owszem zwiększy komfort korzystania cuw i ponieważ wody będzie więcej to więcej jej zużyjesz i więcej za to zapłacisz. Rozwiązaniem jest najtańszym przejście na taryfę g12w i zmiana bojlera na 120-200 litrowy oraz korzystanie wyłącznie z II strefy miałem atlantica sa super wydajne https://www.atlantic-polska.pl/ogrzewacz-wody/opro-v/ mój był poziomy Ewentualnie pompa ciepła do cuw mam to obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts