mmajsterr 26.01.2020 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Witam. Na tynk mam położone 2 typy gładzi. Pierwsza warstwa to gładź Dolina Nidy OMEGA, natomiast druga to gotowa gładź Megaron ŚMIG A-2. Dlatego 2 różne typy bo za drugim razem nie chciało mi się już bawić w rozrabianie więc kupiłem gotową. Oczywiście tynk jak i pierwsza warstwa gładzi były zagruntowane. Po przeszlifowaniu ścian miejscami przebija się ta pierwsza gładź, która jest trochę mniej bielsza. Czy to źle? Czy pomalowanie ścian na biało wszystko ładnie zakryje i będzie jednolity kolor czy też będą widoczne przebicia? Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.01.2020 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Szanowny Panie,Czy na ścianach widoczne są mocniejsze przetarcia czy tylko przebicia? Jeżeli są to tylko przebicia, to rekomendowałbym (po uprzednim dokładnym odpyleniu) pomalowanie powierzchni farbą podkładową, np. Śnieżka Grunt, aby wyrównać podłoże, ujednolicić je, zmniejszyć jego chłonność i zwiększyć przyczepność. Dopiero po wyschnięciu podkładu można malować wybraną przez Pana farbą. Aby efekt był najlepszy, warto stosować jeden rodzaj gładzi. Nakładane warstwy muszą mieć również odpowiednią grubość. Przed aplikacją warto zapoznać się z informacjami zawartymi w karcie technicznej produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts