jaypablo 26.01.2020 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Witam. Podpisałem kilka dni temu umowę przedwstępną na zakup garażu szeregowego o powierzchni 19m2. Niestety garaż jest w złym stanie i muszą go we własnym zakresie wyremontować. 1. DACH W pierwszej kolejności chcę naprawić przeciekający dach. W tym celu chcę zakupić 5-6 rolek papy termozgrzewalnej 5,2 MM. Mojego kolegi ojciec mi to położy, ale trzeba by było poczekać na nieco bardziej słoneczne dni/dzień. Dlatego pomyślałem, żeby już teraz w jakiś sposób zabezpieczyć dach przed przeciekaniem. Poczytałem na forum, że można zastosować masę uszczelniającą gardner - uszczelniacz dekarski Wet-R-Dri Roof Cement może być stosowany w każdych warunkach atmosferycznych, zarówno na suchym dachu, jak i podczas opadów deszczu i śniegu - czyli idealny na aktualną pogodę. 5 litrów powinno starczyć na pokrycie łączeń przez które dostaje się woda do wnętrza garażu. Na to jakaś folia i myślę, że przetrwa do końca marca gdy pogoda może będzie lepsza i wtedy położy się papę. 2. BRAMA GARAŻOWA Chciałbym wymienić stare drzwi garażowe. Są wykonane z drewna które jest już wypaczone. Myślę aby zamontować bramę na pilot - czy są jakieś przeciwwskazania aby montować to w tym okresie? 3. PĘKNIĘTA ŚCIANA W jaki sposób wypełnić ubytek/pęknięcie w ścianie i czym? Jak w ogóle można wzmocnić taką ścianę? Gdy już te trzy punkty zrobię to chciałbym osuszyć wnętrze. Kontaktowałem się z firmą która twierdzi, że można osuszyć garaż w 3 dni. Nagrzewnica 2kw i osuszacz o wydajności 40l to koszt 50 zł doba. Gdy już będzie osuszone to zeskrobię nalot który jest na suficie. Następnie wyozonuje wnętrze ozonatorem co ma wydajność 10g/h. Co jeszcze można zrobić aby można było pod koniec marca/początku kwietnia parkować nowy samochód z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts