gaijin 27.01.2020 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 (edytowane) Dzien dobryBorykam się z bardzo twarda wodą. Filtry brita oryginalne wystarczają na 1-2 tygodnie. Tester przy montażu zmywarki na maksymalnej wartości.Oczywiście kamien na kranach, sól do zmywarki, odkamieniacz do pralki.Zastanawiam sie nad systemowym usunięciem kamienia. Co by Państwo polecili. Proszę pamiętac, że nie mieszkam w domu, więc nie mam za dużo miejsca na instalacje uzdatniania wody.Główny zawór wody mam w kuchni. Wodę podgrzewam sam przepływowym ogrzewaczem gazowym.Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Edytowane 27 Stycznia 2020 przez gaijin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 28.01.2020 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Dzień dobry,W takim wypadku sugerujemy instalację małego, kompaktowego zmiękczacza wody za głównym zaworem w kuchni. Urządzenie, które mieści się do szafki kuchennej to Ecoperla Slimline CS 14. Zmiękczacz należy zamontować na przyłączu zimnej wody - przed podgrzaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaijin 28.01.2020 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Dziękuję. Oglądałem wcześniej to urządzenie. Martwi mnie jedno - jest to dla 2-3 osób a gdy w gospodarstwie są 4 osoby? W czym to przeszkadza?Jaki (dla 4 osób) może być koszt dosypywania soli do regeneracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts