Ew-ka 05.11.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Witaj w świecie inwestorów, dla takiej poetki , to nie lada wyzwanie ..... powodzenia i ..... czekamy na cd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 06.12.2004 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Witam i dziękuję bardzo za założenie "komentarzy" ) moze nie jestem typowym inwestorem - remontuję a nie buduje , ale czasem nachodza mnie mysli , że remont - to rzeczywiście nie lada wyzwanie ! Pozdrawiam )) A gdyby ktoś był tak miły i napisał mi jak zamieścić mam odnośnik do dziennika i komentarzy byłabym wdzięczna )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avocado 06.12.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Witaj Iva Dobrze, że umieściłaś zdjęcia swojej chluby, trudno było sobie to wyobrazić bez dowodów Remont, na który się porwałaś jest wyzwaniem większym niż budowa małego białego domku. Napisz skąd taki pomysł, dlaczego woleliście z mężem zadać sobie tyle trudu? Wydaje mi się, że i koszty nie będą niższe od budowy od podstaw. Jeśli chodzi o linki, to wklej, poniższy tekst usuwając spacje pomiędzy nawiasami, a url: [ url=http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36071]Dziennik[/url] [ url=http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36079]Komentarze[/url] Będąc zalogowaną musisz wejść w górnej listwie forum w zakładkę "Profil" i w miejscu "Podpis : To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków". wkleić podane wyżej linki. Na zakończenie na samym dole strony należy kliknąćna "Wyślij". Czekam na ciąg dalszy Twojej opowieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 06.12.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Avocado - dziękuję za pomoc techniczną Co się zaś tyczy pytania - dlaczego akurat taki pomysł .... powodów było kilka - i wszystkie podam w Dzienniku Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 06.12.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 No, powiem, że jestem pod wrażeniem. Nie lada wyzwanie przed Wami. Bardzo jestem ciekawa jak zmieni się ten dom pod wpływem Waszych marzeń i rąk. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 06.12.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Witaj Iva Wiele wytrwałości Ci życzę i samozaparcia . Z ciekawością będę czytać Twoje dzienniki . Pozdrawiam budowlanymi uśmiechami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 06.12.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Powodzenia w relizowaniu Waszego marzenia!!! Podziwiam Was !!! Byłam kiedyś w podobnym domku w trakcie gruntownego remontu.Z podziwem patrzyłam na zapał z jakim gospodarze opowiadali o tym co już zrobili a co jeszcze przed nimi i udało się!!! Czekam na dalsze opowieści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.12.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 -iva-, ja pierdu, jakie tempo. Na kót\\tóre Święta chcesie zdążyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 09.12.2004 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Jak dobrze pójdzie to na te "wakacyjne" czyli na 15.VIII. - to dla nas szczególny dzień - bo nasza rocznica , mamy nadzieje spędzić ja we własnym małym białym domku ))) Tempo było bardzo ostre , ale niestety - szef budowy i inwestor w jednej osobie leży niemocą grypopodobną złożony i poddaje sie kuracji leczniczej w moim wykonaniu ( choć bez specjalnego zapału - leki wszelkie to jego wróg ). Jak będzie cierpliwy ( cecha dotychczas nie stwierdzona) to szybko wyzdrowieje )) Jak będzie uparty ( cecha stwierdzona ) to cherlając będzie sie plątał po budowie ( Mam nadzieje , że przerwa technologiczna w postaci Świąt choć na krótko "odpępowi" go od prac budowlanych - a potem "do boju" ! Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.12.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Z tego co piszesz to kierownik budowy ci raczej choinkę w planowanym saloonie postawi niż zrobi dłuższą przerwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 10.12.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 -iva- - kawał niezłej roboty odwaliliście. Efekt zdecydowanie widać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 10.12.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 kroyena - masz wyczucie Kuracja trwała raptem wczorajszy wieczór i do 9 rano dzisiaj . Dłużej niestety sie nie dało . Chłop mi sie mężnie zwlókł z wyra - bo oczywiście jego brak na budowie byłby niedopuszczalny . Choinki może na święta nie postawi - ale na 100% w drugi ( a kto wie, czy nie w pierwszy ) dzień Świat przynajmniej parę godzin spędzimy na "budowie" !!!! "Pańskie oko konia tuczy" - jak to mówią , więc i On nie popusci ) Pozdrawiam wszystkich ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 10.12.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 iva -rewelacja! I literacko, i budowlanie, i utylizacyjnie Po co Wam potrzebna stodoła? Już zaczynam kombinować, że macie jakiś aeroplan własnej roboty, który chcecie gdzieś garażować . Czy moge zrobic rezerwacje na ten pokoj gościnny ? Wstrząsnął mną do głębi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 10.12.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 -iva-, podziwiam Waszą wyobrażnię, optymizm i tempo...super jesteście! Domek zmienia się z dnia na dzień...to już zupełnie inny dom!!! Fajny Dziennik....pozdrawiam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 10.12.2004 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Aggi - masz jak w banku rezerwacja przyjeta Dobrze, że zaklepałaś kolejke , bo z czasem będzie się trudno dopchać ) A co do stodoły ... ciepło ...ciepło ... ) No powiedzmy z tym aeroplanem nie trafiłaś , ale ... mój mąż jest "przewidujacy" i starsznie chciał mieć "taki sobie warsztacik" przypuszczam nawet na co - jest fanem oldtimerów i już powoli przywykam do widzianej oczami wyobraźni sytuacji zjadania posiłków w "stodole " - bo akurat nie może sie "oderwać" od jakiejs lampy lub zderzaka ! Próbowałam zaanektować stodołę na garaz - ale widze w jego oczach "głęboki niesmak" i "niemy sprzeciw" - więc niestety obawiam się , że jako garaż zostanie przebudowć to drewniane paskudztwo przyklejone do domku od strony zachodniej . Nie wiem tylko jeszcze jak się do tego zabierzemy - bo pod spodem jest "piwniczka" - taka ziemianka z łukowym sklepieniem - i za żadne skarby nie chcemy jej zniszczyć . A wjazd na nią samochodem mógłby się skończyć tragicznie dla obojga ( piwniczki i samochodu) Narazie mój "szef budowy" kombinuje jak to zrobić - do wiosny gdy weźmiemy się za robotę pewnie już będzie wiedział Dziękuję Wszystkim za miłe przyjęcie i słowa otuchy !!! Pozdrawiamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 11.12.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 W pierwszym odruchu już widzialam piwniczkę przerobioną na kanał garażowy . Ale skoro chcecie ją zachować to jestem bardzo ciekawa jakie rozwiązanie znajdą Wasi fachowcy. Taki klient dla fachowca, to prawdziwe wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.12.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Iva, wyglada na to, żeśmy niedalekimi sąsiadkami Bardzo się cieszę, że ratujecie starą chalupę. A stodoła to jest to czego nam bardzo brakuje. Też taka stała na naszej ziemii, ale niestety splonęła Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avocado 12.12.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 To na czas jest ta budowa?! Iva, było tu coś o wieku balzakowskim, o dojrzałości czy się mylę? Jesteście oboje jak nastolatkowie w gorącej wodzie kąpani Zmiany są niesamowite, bardzo krótki czas i tyle odgrzebanych staroci, gruntownie się do tego "remontu" zabraliście, a ciśnienie czytającego skacze jak podczas seansu Chitskoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.12.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Majka, jak nie zaktualizowaliście mapki to jeszcze nic straconego. Ulga remontowa trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 13.12.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Avocado - no wiek balzakowski jest metrykalny , a ta cała reszta to "inna inszość" - pisałam o "oszołomstwie" )) Dziś "padły" pod młotem stare schody i ścianki - więc znowu mamy gruzu dostatek - jak tak dalej pójdzie , więcej wywieziemy , niz wwieziemy Majka - miło mi , ja remontuje w okolicy Alwerni - a Żbik - gdzie jest ? Narazie jeszcze mieszkam w M-3 na krakowskim osiedlu , a na drugim końcu miasta pracuję . I tak się "miotam" pomiędzy pracą , remontem , i mrówkowcem . Mam nadzieję , że juz w lecie "do miotania" zostana mi tylko dwa punkty ( praca i domek ) a w trzecim będziemy "z wizytą" u syna )) Dziękujemy wszystkim i pozdrawiamy ciepło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts