PaullaZ 28.01.2020 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Cześć wszystkim , wykonujemy remont mieszkania 52m2 w starszym bloku. Chcemy wymienić instalację elekryczną(poprzednia ma wiele lat). 5 pomieszczeń: - salon ( lampa potrójna nad stołem,lampa poczwórna na środku oraz halogeny w podwieszonym sufcie na swóch ścianach (4halogone x2 ściany= 8 holegenów)) 16 gniazdek w salonie, 4 włączniki światła( 2 pojedyncze i dwa podwójne)-kortarz ( potrójna lampa na środku oraz jeden pojedynczy włącznik światła) 4 gniazda -łazienka ( lapma pojedyncza na środku oraz 2 lampki przy lustrze ) ,dwa pojedycze włączniki światła, 5 gniazdek-kuchnia ( lampa na środku i potrójna nad stołem) dwa pojedyncze włąćzniki światła, 8 gniazdek. Oraz czy lepiej materaiły kupować samemu czy zdać na na elektryka i zostawić to d jego dyspozycji? Mam świadomość ze dokładnej kwoty nikt mi nie podpowie ale może chociaż przybliżoną żebym wiedziała jaka cena jest ok oraz z czym się mogę liczyć.Dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 29.01.2020 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Cześć wszystkim , wykonujemy remont mieszkania 52m2 w starszym bloku. Chcemy wymienić instalację elekryczną(poprzednia ma wiele lat). 5 pomieszczeń: - salon ( lampa potrójna nad stołem,lampa poczwórna na środku oraz halogeny w podwieszonym sufcie na swóch ścianach (4halogone x2 ściany= 8 holegenów)) 16 gniazdek w salonie, 4 włączniki światła( 2 pojedyncze i dwa podwójne) -kortarz ( potrójna lampa na środku oraz jeden pojedynczy włącznik światła) 4 gniazda -łazienka ( lapma pojedyncza na środku oraz 2 lampki przy lustrze ) ,dwa pojedycze włączniki światła, 5 gniazdek -kuchnia ( lampa na środku i potrójna nad stołem) dwa pojedyncze włąćzniki światła, 8 gniazdek. Oraz czy lepiej materaiły kupować samemu czy zdać na na elektryka i zostawić to d jego dyspozycji? Mam świadomość ze dokładnej kwoty nikt mi nie podpowie ale może chociaż przybliżoną żebym wiedziała jaka cena jest ok oraz z czym się mogę liczyć. Dziękuję za podpowiedzi. oprócz tyhc gnizdek o ktorych mowisz, pewnie trzeba bedzie wymienic tez centralkę czyli tzw korki. Całośc pewnie wyjdzie około 6-7 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts