d-o-m 28.01.2020 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 (edytowane) Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wykończyć ściany w kotłowni gazowej. W kotłowni będą się znajdować: - stacja uzdatniania wody (trzeba dosypywać sól), - kocił gazowy, - zasobnik CWU. Na ścianach tynk gipsowy kładziony na jesieni 2019. Czy wystarczy pomalować ściany zwykłą farbą? Czy może trzeba kłaść glazurę lub inaczej zabezpieczać ściany przeciwwilgociowo?Kotłownia sąsiaduje z garażem i ma drzwi na garaż. Garaż jest ogrzewany. Edytowane 28 Stycznia 2020 przez d-o-m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 28.01.2020 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 kwestia gustu i finansów. ja zrobiłem tynki cementowe i na to planuje najtańsze płytki położyć na wysokość koło 1,5. Reszte pomalować. U mnie z wiatrołapu przechodzi się przez kotłownie do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d-o-m 28.01.2020 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 kwestia gustu i finansów. . Ma być OK dla kotłowni, ale nie musi wyglądać (kotłownia ma tylko drzwi z garażu). Ma być oszczędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 29.01.2020 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Farba ceramiczna - łatwo wyczyścić i wyjdzie raczej najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 29.01.2020 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Jak zaczniesz mieszkać, to się okaże czy wentylacja tej kotłowni jest OK i czy na instalacjach wody nie będzie się odkładała wilgoć i czy nie będzie ona wchodziła w niezabezpieczone ceramiką ściany. I tu pytanie - lepiej zapobiegać czy leczyć? Często widuję 'kotłownie' do których wchodzi przyłącze wody z zewnątrz która jest zimna. Z liczników kapie, z rurek kapie itd - stąd te moje uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts