Bartek666 28.01.2020 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Prośba o opinię; czy mogę puścić pion kanalizacyjny z łazienki na piętrze do kuchni na parterze po ścianie na zewnątrz budynku (w ten sposób że w łazience przebiję się przez ścianę na zewnątrz, później w kuchni na dole wrócę do budynku z powrotem tą rurą).Z wielu przyczyn wolałbym jej nie puszczać w środku domu. Ściana będzie dodatkowo ocieplona styropianem 18 cm i otynkowana oczywiście. Rura pionu 110 będzie więc zakryta jeszcze około 7 cm styropianu i tynkiem.. czy taka izolacja wystarczy i czy takie rozwiązanie ma jakieś złe strony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 28.01.2020 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 rozwiązanie kosmiczne, ale dlaczego nie... zamarznąć nie zamarznie bo zwykle leci tam ciepłe medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek666 28.01.2020 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Nie wiem czy kosmiczne, jest o tyle lepsze że w przeciwnym razie ta rura jakbym jej nie puścił wewnątrz będzie przeszkadzać w kuchni, no ale jak nie będzie rady to tak zrobię. Do tego pionu będzie podłączone wszystko z góry; prysznic, umywalka, pralka, wanna i toaleta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 29.01.2020 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 W cieplejszych europejskich krajach puszczanie rury kanalizacyjnej na zewnątrz to standard. Kilka dni temu też widziałem takie rozwiązanie w modernizowanym budynku. Myślę, że jeżeli będzie to jedynie odcinek pionowy to nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek666 29.01.2020 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Tez tak kombinuje... z racji tego że to tylko pionowy odcinek, którym poleci w dużej mierze ciepła woda (wanna, prysznic) nie powinno nic się stać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts