Gość Arturo72 28.02.2020 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Takie jeszcze pytanie w kwestii izolacji podłogi 1/ Posadzki obecnie podłoga na gruncie - mam 20cm do wykonania --> zgodnie z projektem na to ma być folia, styropian EPS 100 gr. 2 x 6cm, jastrych 6cm (ogrzewanie podłogowe) i gres (ew, panele) Jakie materiały polecacie np. zamiast folii - papę a jeśli zostac przy folii to jaka grubość? No i kwestia styropianu - EPS 100 wykonawca proponuje Termoorganikę EPS 100 GOLD dach-podłoga - może lepiej zmienić na grafitowy Termonium Plus EPS100? Ze względu na skromną izolację od gruntu zasadne jest zmienić na styro o jak najniższej lambdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 28.02.2020 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Takie jeszcze pytanie w kwestii izolacji podłogi 1/ Posadzki obecnie podłoga na gruncie - mam 20cm do wykonania --> zgodnie z projektem na to ma być folia, styropian EPS 100 gr. 2 x 6cm, jastrych 6cm (ogrzewanie podłogowe) i gres (ew, panele) Jakie materiały polecacie np. zamiast folii - papę a jeśli zostac przy folii to jaka grubość? No i kwestia styropianu - EPS 100 wykonawca proponuje Termoorganikę EPS 100 GOLD dach-podłoga - może lepiej zmienić na grafitowy Termonium Plus EPS100? Cienko styropianu jak pod OP, nawet najlepszego. Płyty PIR gr. 12cm da Ci ekwiwalent 18cm styro. Folia do oczek wodnych jest gruba, mocna i nie zabija ceną, jeśli zostaniesz przy folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremies 11.03.2020 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 Mam jeszcze pytanie w kwestii ocieplenia od wewnątrz garażu (ściana od strony części mieszkalnej i sufit) - czy pchać się w styropian grafitowy czy wystarczy użyć białego (grubość 10cm)? Elewacje ocieplone mają być grafitowym 0,033 (grubość 20cm), na podłodze wstępnie planuję EPS100 Termonium Plus (grubość 12 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts