anka5 14.08.2002 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Jak myślicie czy proponowany projekt ustawy o dopłatach do kredytów mieszkaniowych wejdzie w życie i kiedy ? Zastanawiam się czy może warto poczekać , bo podobno nie będzie nim mozna spłacić zaciągniętego już kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 14.08.2002 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Wszystkie pakiety polityków (Kołodków, Poli, Kalinowskich i innych, a wcześniej prawusów) charakteryzują się tzw. POWROTEM DO PRZYSZŁOŚCI.Autostady zbudujemy za kredyt, który z odsetkami się rozłoży na kilkadziesiąt lat.Do ZUS dopłacimy, żeby ten się wywiązywał z wpłat do OFE. Odsetki spłacimy kiedyś tam w przyszłości.Kredyty na mieszkania niech młodzi biorą. Spłacą to jakoś z odsetkami. Ja generalnie przestrzegam przed kredytem. Bank zlicytuje Ciebie, Twoją krwawicę, ziemię i to co w pocie czoła i kosztem wyrzeczeń już zrobiłaś.Ja najwyżej wezmę 20-25 tys. na wykończenie, ale całość wolę rozłożyć w czasie zanim pójdę do banku po kredyt. Poza tym niby duża dziewczynka a wierzy politykom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 15.08.2002 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2002 Po przeczytaniu twojej wiadomości należałoby z daleka omijać banki -na samą myśl o twoim tekście dostaję gęsiej skórki .Ps.Interesuje mnie kredyt tylko na wykończenie wewnątrz i nie wiem czy się z nim wstrzymać/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 16.08.2002 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Bo tak jest Anka. Przeczytaj POLITYKĘ z tego tygodnia. Włos się jeży jak czytasz o pożyczkach z przyszłości.Skup zboża? Dołożymy.Emerytury dla górników? Zapłacimy.Autostrady? Winietki za używanie czegoś czego nie ma.Upada stocznia? Oddłużymy.ZUS do OFE? Zapłacimy odsetki. I tak w kółko. Nie, żebym był złym prorokiem, ale ten kraj nie idzie w dobrym kierunku. A budownictwo będzie coraz droższe i bardziej luksusowe. Zapytaj redakcję jakie były przeciętne kosztorysy tego samego domu (dowolnego) 2 lata temu a dzisiaj. Pamiętaj jeszcze, że każdy kredyt trzeba spłacać na czas co do dnia. Ja na fali łączenia się firm medycznych i wykopywania 30% personelu straciłem w grudniu pracę na 4 miesiące. Jak sądzisz, czy bank wzruszy się taką historią.A tak dzisiaj dalej mam swoją działkę i po podjęciu pracy w nowej firmie mogę sobie dalej dłubać przy MOJEJ chałupce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts