Tedisan 30.01.2020 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Dzień dobry, remontuję mój domek z lat '80, który kupiłem jakiś czas temu (bez planów, właściciel ich nie posiadał), i odkryłem w ścianie nośnej nadproże nad okno, które w ogóle nie było wykorzystane, pod nim normalnie mur, przed murem pustka powietrzna i ścianka wierzchnia, Czy jeśli chcę wykorzystać je i wstawić tam okno, potrzebne będą jakieś formalności? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.01.2020 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Ściana nośna w domyśle - zewnętrzna ścina nośna.Ile jest metrów od tej ściany do granicy działki? Okno "nie było wykorzystane" w sensie "nie było wykonane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedisan 31.01.2020 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Dokładnie, nie było wykonywane, a do granicy działki jest ponad 7 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 31.01.2020 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 przebudowa, np. wykucie otworu okiennego / zamurowanie otworu " przegrody zewnętrznej " będzie wymagała ZGŁOSZENIA ! ( po nowelizacji Prawa Budowlanego ), obecnie wymagane jest PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts