Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

String vs. mikroinwertery / HCC vs. MWT

jwzp

Recommended Posts

Takie info z firmy Deye

https://deye.pl/bezpieczenstwo-instalacji-solarnych/

Troszkę dziwna nomenklatura "awaria łuku DC", która sugeruje, że przyczyną pożaru jest to, że łuk się zepsuł (uległ awarii). Raczej przyczyną awarii układu a w konsekwencji pożaru jest uszkodzenie np. kabla, które powoduje wystąpienie łuku elektrycznego.

Podsyłam jeszcze zalety technologii MWT:

...

*Wysoka sprawność modułu (19,70%) - wyższa sprawność w porównaniu z innymi modułami powoduje efektywniejszą zamianę promieniowania słonecznego na prąd, dzięki czemu w skali rocznej uzyskamy go zdecydowanie więcej

Sprawność 19,70% nie jest już wyróżniającym osiągnięciem.

Przykładowy IBC Solar MonoSol 330-340 MS-HC na wymiary 1002x1684mm i osiągi:w warunkach STC

330Wp - 19,6%

335Wp - 19,9%

340Wp - 20,1%

• 3 months później...
  • 4 weeks później...

Którą opcję wybrałeś? te 27 tys. to netto czy brutto?

Witajcie

Mam zagwozdkę. Dostałem 2 porównywalne cenowo oferty

1.

16 modułów Phono Solar o mocy 340Wp w najnowszej technologii MWT (kto nie słyszał niech poczyta)

Gwarancja producenta na uzysk 30 lat

Inwerter Huawei SUN 2000-5KTL-M0

lub

2.

16 modułów Jinko Solar (największy producent paneli na świecie) Half Cut Perc 330Wp

Gwarancja producenta na uzysk 25 lat

Instalacja na mikroinwerterach Hoymiles - 12 lat gwarancji producenta ( możliwe przedłużenie gwarancji do 20 lub 25 lat za dopłatą )