KS-dom 05.11.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 WitamPodobno folii wys.-paro-przep. TYVEK nie mozna ukladac na deskach impregnowanych. Ma to wplyw na trwalosc folii i powoduje utrate gwarancji. Pytanie do uzytkownikow tej folii:czy warto sie tym przejmowac?Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 05.11.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 A skąd te wieści? Chyba standardem powinno być a "na zachodzie" jest budowanie z drewna imprgnowanego. Czyżby firma DuPont o tym nie wiedziała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 05.11.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Urticae,na Zachodzie standardem jest impregnacja mechaniczna - drewno suszone komorowo i czterostronnie strugane - drewno bez impregnatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 05.11.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Skoro tak to może czegoś się od nas nauczą? Ja zaipregnowałem ciśnieniowo. Ale co z tą folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.11.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Urticae, na Zachodzie standardem jest impregnacja mechaniczna - drewno suszone komorowo i czterostronnie strugane - drewno bez impregnatów. ja mam taką więźbę - w systemie Mitek - drewno bardzo dobre jakościowo, ale jest impregnowane zanurzeniowo. Co do impregnacji mechanicznej - faktycznie wiązary bardzo gładkie, ale ich zakończenia docinane na budowie czy inne elementy docinane na budowie nie są strugane i tak na oko to wymagają impregnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 05.11.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Oczywiście, na prośbą inwestora, zaimpregnować można wszystko. Tylko po co jak taka potrzeba nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dlugi 05.11.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 a moze producentowi chodzilo o to by folii nie ukladac na deskach czyli na deskowanym dachu - wtedy folia ociera sie o deski i rzeczywiscie moze sie poprzecierac, nie mowiac juz o tym ze z ta folia to pewnie jak z tropikiem w namiocie - nie dotykasz to nie przecieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KS-dom 05.11.2004 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 chyba wiem o co im chodzi. Zeby zaimpregnowane deski byly wysuszone.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 06.11.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 Masz rację. Według przedstawiciela Tyvek'a - drewno zimpregnowane nie będzie szkodzić folii jeżeli drewno po zaimpregnowaniu będzie wysuszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 06.11.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 Wojciechu,Czy możesz napisać czym grozi położenie folii wysokoparoprzepuszczalnej na więźbę króra jest impregnowana ale nie jest wysuszona? Czy wszystkie imregnaty są szkodliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 11.10.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 jak z tym tyvekiem ? ;/ traci sie gwarancje bo wiezba impregnowana ? a skad po latach producent wie czy wiezba byla wysuszona czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 27.02.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 podciągam temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 01.03.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 w lokalnej hurtowni (gdzie sprzedaja zarowno tyveka jak i inne folie) twierdza ze Tyvek robi problemy jesli wiezba byla impregnowana, fakt wysuszenia to sprawa dyskusyjna dla nich (mieli dwa przypadki reklamacji na tą folie przez x lat). Chetniej sprzedaja roofshielda (moze na nim wiecej zarabiają - nie wiem) ktorego gwarancja jest prostsza - mozna klasc na zaimpregnowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts