Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kłopotliwe sasiedztwo

Gabry

Recommended Posts

No ok mozemy sie licytowac ktora jest bardziej uczciwa , 30 psow roznej rasy lata po dzialce , wyeksplatowane suki sa wywozone do fundacji , a psy domowe siedza o tej porze w klatce takze naprawde jest uczciwe , z wami hodowcami sie nie wygra , latwy pieniadz wlatuje to bronicie tego

jak ktos z tego dom postawil to z tego nie zrezygnuje , wine temu jest polskie prawo ktore pozwala na cos takiego , dom bedzie ocieplony styropianem 20 , jakie okna mi polecacie ktore wyglusza szczekanie ? Wrazie co montuje kamere z nagrywaniem dzwieku i sprawa do sadu , nie bede przed kims uciekal bo sie komus do uczciwej pracy nie chce isc .

Styropian i okna nie zmniejszą na tyle hałasu, aby przestał być uciążliwy. Jedynie monolityczna ściana jako ogrodzenie.

Kamery montować możesz, do sądu iść też - życzę dużo spokoju i cierpliwości - na pewno Ci się przyda. Lepiej zrezygnuj z tej budowy na tym etapie, jeżeli już teraz zamierzasz wytaczać ciężkie działa przeciwko sąsiadowi (i w dodatku rodzinie).

No ok mozemy sie licytowac ktora jest bardziej uczciwa , 30 psow roznej rasy lata po dzialce , wyeksplatowane suki sa wywozone do fundacji , a psy domowe siedza o tej porze w klatce takze naprawde jest uczciwe , z wami hodowcami sie nie wygra , latwy pieniadz wlatuje to bronicie tego

30 psów + domowe w klatkach a wyeksploatowane suki do fundacji to może świadczyć o właścicielu.

Hodowcą w normalnym rozumieniu raczej nie jest.

Łatwy pieniądz może to nie jest ale z dużej ilości psów można żyć.

Niestety takie czasy dzisiaj.

Hodowla jest tzw. rasowa?

Raczej nie wygrasz z sąsiadem, hodowlą i z hałasem.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Hej wszystkim jednak po zarientowaniu sie w calej sytuacji chcialbym sprzedac to co mam, mam male pytanie czy jak dzialka byla podarowana w 2017 r czy przy sprzedazy zaplace wiekszy podatek ? A akcie notarialnym kwota dzialki 50 tys, gdzies czytalem ze jak to sprzedam i pieniadze wykorzystam na cele budowlane to podatku placic nie musze

Hej wszystkim jednak po zarientowaniu sie w calej sytuacji chcialbym sprzedac to co mam, mam male pytanie czy jak dzialka byla podarowana w 2017 r czy przy sprzedazy zaplace wiekszy podatek ? A akcie notarialnym kwota dzialki 50 tys, gdzies czytalem ze jak to sprzedam i pieniadze wykorzystam na cele budowlane to podatku placic nie musze

Co znaczy "większy" podatek? Większy niż co?

https://www.prawo.pl/podatki/sprzedaz-darowanego-mieszkania-w-ciagu-trzech-lat-mozliwe,495836.html

Nie śmieję się, pytanie było proste i dotyczyło płacenia podatku a nie sytuacji związanej z sąsiadem.

mam male pytanie czy jak dzialka byla podarowana w 2017 r[

B] czy przy sprzedazy zaplace wiekszy podatek ?[/b]

Pisałeś o "większym podatku".

Przy "normalnej" sprzedaży zasadniczo nie płacisz podatku.

Do zapłacenia jest PCC który zwyczajowo płacony jest przez kupującego.

Możesz nie zapłaci żadnego podatku lub podatek "od darowizny" lub nie w zależności co dalej zrobisz ze swoimi potrzebami mieszkaniowymi.

Polecam wizytę w swoim US.

Hej d7d dziekuje bardzo za twoja pomoc to nie bylo do Ciebie tylko do zychupe czy jak mu tam, dzieki za odpowiedzi d7d, troche pytalem znajomego i jak przeznacze pieniadze ze sprzedazy na wlasne cele mieszkaniowe to nie musze placic podatku ,tylko wlasnie musze sie skontaktowac ze skarbowka co doklanie oznaczaja wlasne cele mieszkaniowe , pozdrawiam