Superior 31.01.2020 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Hej wszystkim globtroterom. Od dłuższego czasu z żoną, nosimy się z zamiatem pojechania na jednotygodniowe wakacje do Meksyku.Niestety są one dość drogie. Nie chcemy jechać na własną rękę, bo i języka nie znamy i boimy się.Wolelibyśmy pojechać z jakimś biurem podróży. Czy wie ktoś coś, o jakichś zniżkach? O generalnie tanich wakacjach w Meksyku?Był tam ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 31.01.2020 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.01.2020 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 W Meksyku byłem kilkukrotnie, (jednak już dość dawno temu), nie na wakacjach ale w ramach szkolenia kucharzy (jako instruktor) i wymianie doświadczeń zawodowych.W dzisiejszych czasach, (zrobiło się ciut niebezpieczniej), polecam pobyt (wakacje) w resortach zamkniętych tylko dla turystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 03.02.2020 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Chef Paul ma rację - oficjalne dane wskazały, że 2019 był najbardziej brutalnym rokiem we wspólczesnej historii Meksyku, ale tez miejsca typowo turystyczne, kurorty są w miare bezpieczne, więc jechać! Może warto rozważyć dłuższy pobyt? Tydzień to akurat wychodzi na zmianę czasu, różnica 7 godzin, przyzwyczaicie sie i pora pakowac walizki z powrotem Co jeszcze. Teraz jest wysoki sezon, więc raczej tanio nie bedzie, zwłaszcza w okresie naszych ferii zimowych (mazowieckie!) - ceny w polskich biurach ładnie wtedy rosną. Warto rozejrzec się za wyjazdem z biur niemieckich. Sama korzystałam z Bon Voyage i warto do nich zadzwonić, bo oferta na stronie nie zachęca, ale potrafią coś znaleźć. Kiedys miałam od nich dobrą oferte na BN z wylotem z Wawy! El Mundo też ma Meksyk w swojej ofercie. I chyba wakacje.pl oraz Rainbow. Na dobre ofery trzeba niestety polować, bo ceny potrafią się zmienić kilka razy w ciagu doby. Wybierając hotel zwróćcie uwagę na plaże przy hotelach - niektóre sa wciąż kiepskie po Katarinie. A poza tym to piekne miejsce, zabytki kultur prekolumbijskiech (Chichen Itza), kapiele w cenotach (warto kupic taką wycieczkę od lokalesów), pływanie z rekinami wielorybimi czy nurkowanie z bull sharkami - co kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 03.02.2020 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) Właśnie dlatego chcemy jechać Znaleźliśmy coś takiego: Price in UK: 7 days mexico holiday for 2 person: £606. Cena w PL: 10 dni wakacje w Meksyku: 14.000 zł Czy warto najpierw polecieć do GB i stamtąd do Mexyku? Czy to trzeba mieć angielskie obywatelstwo? Czy też za zaszczyt bycia polskim obywatelem zapłacić prawie pięć razy więcej w Polsce? Za Chiny Ludowe nie wiemy jak to ugryźć. Poza tym marzą nam się też Hawaje na dwa tygodnie, ale to później. Edytowane 3 Lutego 2020 przez Superior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 03.02.2020 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Wakacje spokojnie możesz kupić, nie musisz miec obywatelstwa. Jesli jednak lot jest z Londynu, pewnie bedziesz musiał sam kupic doloty w obie strony i miec ewentualnie na uwadze czy nie trzeba bedzie zmienic lotniska. Nie ma z tym problemu, bo sa autobusy między lotniskami, ale trzeba to zgrabnie zgrac czasowo. Co do cen, to niestety płacimy i to coraz więcej Jeszcze 2 lata temu za dzisiejszy tydzień mozna była kupić dwa. Gdzieś czytałam, że firmy postawiły na strategię - wozimy mniej, ale drożej. Bilety na wyszukiwarkach też z Polski droższe. Ostatnio szukałam na interesujący mnie kierunek i na polskim skyscanerze bilet na ten sam lot (data, godziny, linia) były ponad 3 stówy droższy niż na skanerze szwedzkim! Tłumaczono mi, że szwedzki turysta jest pożądany, bo na miejscu wyda więcej, więc do biletu się dopłaca. Hm... To chyba tyle ode mnie. Lec i spełniaj marzenia. Podróżę to jedyna rzecz na którą wydajemy pieniądza, a stajemy się bogatsi! Byle jednak nie za dużo tych pieniędzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 04.02.2020 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Tłumaczono mi, że szwedzki turysta jest pożądany, bo na miejscu wyda więcej, więc do biletu się dopłaca. Hm... To chyba tyle ode mnie. Lec i spełniaj marzenia. Podróżę to jedyna rzecz na którą wydajemy pieniądza, a stajemy się bogatsi! Byle jednak nie za dużo tych pieniędzy! Dziękuję Ci bardzo za wsparcie i doping. Co do cen... Te różnice są koszmarnie upokarzajce... Jak Polak czuję się fatalnie. 14000 zł za dziesięciodniowe wakacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts