Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 518
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my także będziemy budować Gniewko duży. Nie pytaj ile budowa będzie kosztować , bo to zależy od wielu czynników.np.za ile Ci wybuduje ekipa, jakie zastosujesz materiały, na jakim poziomie wykończysz.Z tego co się zorientowaliśmy na pewno droższy będzie dach. Ale ekipy dawały nam także bardzo zróżnicowane kosztorysy.Cena za 1m2 oscylowała od 55 do 100 zł. Poza tym cena domu powinna być podobna do innych domów o podobnym metrażu.

A tak wogóle to gdzie się budujesz?W naszej okolicy jest kilka Gniewków można je obejrzeć na żywo. Byłam we wnątrz jednego jest CUDOWNY.

Pozdrawiam.

Witam!

Spodobał mi się projekt mieszka, ale nie moge doszukać się kosztów realizacji. Z Twojej wypowiedzi wynika, że coś wiesz na ten temat. Będę wdzięczny, jeśli zechcesz podzielić się ze mną tą wiedzą.

pozdrawiam

Yasioo_78

Projekt jest bardzo efektowny, a przez co i bardzo popularny.Z tego co pamiętam, wygrał już kilka konkursów. Sama sie na niego kusiłam ale odstraszył mnie przewidywany koszt realizacji. Ale do odważnych świat należy! :wink: Powodzenia!

Cześć mieszkańcy domów z falą. :wink:

Właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę :lol: :lol:

Zabieramy się więc za robotę i budujemy naszego Gniewka. Mamy już gościa od murarki, ale ciągke szukamy kogoś do dachu. Ceny, które proponują fachowcy za dach są astronomiczne :o :o .

Kupując taki projekt wiedziałam, że dach bedzie droższy, ale,żeby aż 3 razy. Cena za normalny dach oscyluje w ok.30 zł za m 2, a od nas wołają 90. :o :o .Czy Wasze dachy także były taaakie drogie? Może macie namiary na ludzi, którzy tak nie żdzierają. Dekarza szukamy już pół roku. Może tylko u nas taka drożyzna?

Pozdrowienia dla wszystkich :)

Budowe mieszka rozpoczalem na poczatku kwietnia. Mam juz wymurowane czesciowo sciany, na dniach leci strop. Na razie wszystko przebiega bez problemowo tylko murarze ciagle mi zadaja dziwne pytania :) :)

Nie wybralem tez jeszcze dekarza bo rozstrzal cenowy mam od 8-26 tys

a to co widzialem za 8 mnie jakos nie przekonuje, wiec ciagle szukam.

Co do dachowki to chyba najtaniej wychodzi teraz Creaton (ok 0,9 zl netto za sztuke - angoba czerwona) porownojac z rupem czy Koramikiem. Nie buduje kominow z klinkieru, wszystko bedzie obkladane naturalnym kamieniem i impregnowane. Po obejrzeniu kilkudziesieciu imitacji kamienia i plytek elewacyjnych zadna nie przypadla mi do gustu. No to na razie tyle ;)

• 3 weeks później...