delor 25.06.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Od ostatniego wpisu upłynął już prawie miesiąc. Jakie poczyniliście postepy w swoich domkach? Niektórzy pownie już się wprowadzili i zapomnieli z tej radości o forum Jeśli chodzi o mnie to w tym tygodniu zalewam strop a potem już tylko dach-WIELKIE WYZWANIE. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 26.06.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Wiec, u mnie wlasnie robi się więźba. Murarze koncza scianki dzialowe.W lipcu wchodzi dekarz i jak wroce z urlopu mam nadzieje zobaczyc gotowy dach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 27.06.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ciekawa jestem czy w Twoich okolicach za tego typu dach wołają też takie straszne pieniądze jak u nas? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 28.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 musisz wziąść naprawdę dobrego fachowca do tego dachu,jak coś spartaczy to będzie kicha.u nas była zle połozona więżba,i ciężko nam było uzyskać zamierzony efekt.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 30.06.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 ja wole nie cytować swoich cieśli. strasznie sie mecza z robieniem tej więźby, choc podobno juz jednego Mieszka robili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 30.06.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 u nas może było by lepiej gdybyśmy go nie powiększali i nie podwyższaliw poniedziałek wstawię zdjecia dachu juz zrobionegopozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 02.07.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 http://www.qbavsop.com/blog/mieszko1.jpg Tak moj mieszko wyglada w tym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 05.07.2006 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam Wszystkich! Rozpocząłem budowę 27 czerwca. Na razie mam ławy i ściany fundamentowe (Mieszko + garaż G-7). Czy komukolwiek udało się uzyskać okno w kształcie z projektu? Czy wszędzie był to jakiś kompromis? Może mi ktoś podesłać jakiś projekt okna (po za tym, co jest dostępne w materiałach dodatkowych), projekt krążyny? Może ma to ktoś rozrysowane w AutoCADzie? Jakieś triki? Najładniejszy z widzianych przeze mnie Mieszków (widziałem tylko w okolicy Warszawy) jest w Komorowie, ale właściciele niechętni do kontaktu . Dalej w Chotomowie, chociaż dach trochę kańciasty. Fatalnie zrobiny dach w Laskach. Wymieniany na forum dom w Wyszkowie jest kryty blachą. Wygląda może ciekawie, ale zupełnie mija się z duchem Mieszka . Szczegóły na priva... Z odstępstw od projektu: rezygnuję z "ruskiej rynny", zmieniam owalne okno na pełnowymiarowe, gabinet na parterze likwiduję i zamieniam na otwartą jadalnię, likwiduję WC na parterze powiększając tym samym łapiwiatr/przedpokój. Dachówka karpiówka zielona angoba Koramic, kominy i podmurówka z piaskowca. Kominek centralnie na ścianie między salonem a sypialnią, może dwustronny. Planowane koszty... astronomia abstrakcyjna Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 05.07.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 W okolicach Warszawy jest jeszcze Mieszko w Komorowie, oto jego zdjęcie http://www.domex.czest.pl/photo/domek.jpg Co do mojego mieszka, zamienilem okno owalne w salonie na pelnowymiarowe, dlatego ze usunalem okno w salonie na scianie prostopadlej. Usunalem drzwi do pomieszenia gospodarczego. Usunalem scianke do gabinetu. Wejscie do WC dla gości od strony garderoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszko-wiec 05.07.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 a to moje dziełohttp://foto.onet.pl/upload/34/7/_613732_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 06.07.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Zapowiada się super. Myślę, że kamień to lepszy sposób na obłozenie komina niż cegła, która wygląda nieco kanciasto. Ja niestety będe miała płytki klinkierowe (względy finansowe).Może jeszcze jakieś ujęcia.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 26.07.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 http://www.qbavsop.com/blog/kominy.jpg Tak wygladaja moje kominy, jeszcze tylko dekarze musza blacha wykonczyc czapke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszko-wiec 27.07.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 http://foto.onet.pl/upload/28/88/_618514_n.jpgta część prawie wykończona, zostało tylko wybrać rynny i zakończyć ostatni rząd, reszta dachu w trakcie realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 27.07.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Z czego budowałeś ten komin? ( w środku) Czy dawałeś coś pod okładzinę kamienną , jakiś styropian , jaki klej. Nie boisz się, że może po jakimś czasie okładzina odpaść. My dajemy płytki i wielu nas straszy, że będzie z nimi problem Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOOL 27.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Wojtek to syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 27.07.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Komin jest zbudowany z SILKI, nastepnie zagruntowany, Kamień klejony na zaprawe klejowa do kamieni naturalnych SOPRO F455, fuga biala STEGU, wszystko zaimpregnowane po wyschnieciu impregnatem firmy REMMERS na bazie benzyny ze srodkami antywykitowymi.... Wyglada solidnie i mocno, do tego stopnia ze po kominku zewnetrznym mozna sie normlanie wspinac Mam nadzieje ze wytrzyma taka konstrukcja dlugo, ale zeby sie przekonac trzeba poczekac te kilka lat a przynajmniej pierwsza zime Kamieniarze ktorzy to robili twierdzili ze nie powinno sie nic z tym dziac. Ukladaja tak od kilkunastu lat i jeszcze nie zdarzylo sie aby cos poodpadalo. Inny majster za to twierdzil ze on pokrylby caly komin styropianem, siatka i jeszcze wszystko kotwił.... ale wydaje mi sie ze kotwienie ma sens przy wiekszych blokach kamiennych, a przy tak malych kamieniach to zbedne nabijanie kosztów... obym miał racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 27.07.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Nasi budowlańcy przekonują nas właśnie do tej drugiej metody obudowania komina ze styropianem itd. Myśle, że cena 2 cm. styropianu i kotew nie będzie taka wielka, tym bardziej, że robocizna już wliczona w całość budowy. Na coś trzeba się w końcu zdecydować Zobaczymy za jakiś czas czy podjęliśmy dobre decyzje. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 30.07.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 qbavco to za okładzina na twoim kominie, czy to płytka czy kamień naturalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 31.07.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 kamień naturalny piaskowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 02.08.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 mam pytanie- jakie macie rynny na waszych pogiętych dachach? Wszyscy nam polecają tytan-cynk. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts