Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 518
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie -jak macie zamocowane ukośne miecze podpierające okap?

Miecze te opierają się na pionowej belce. Mam ścianę 2- warstwową, więc będzie styropian. Czy pod pionowe belki dać ocieplenie?

Czy może te belki muszą być dużo grubsze i wtedy bez ocieplenia?

Chcę, aby wystawały z muru.

pozdr.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam,

zobaczyłam Mieszka i sie zakochałam. A własciwie zakochalismy:). Czytamy od tygodni Wasze wypowiedzi na forum. Widac, ze ten dom jest bardzo wymagajcy. Z tego co czytam najwazniejsza jest ekipa. Czy w takim razie mozecie polecic jakas z wojewodztwa slaskiego? Chcemy sie budowac w okolicach Cieszyna.

Z gory dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Kasia

:D

Slowo ekipa bym odniosl raczej do dekarzy/ciesli. Murarz patrzac na plan Ci wszystko wybuduje. Jednak ten dach to dopiero wyzwanie. Nie widzialem jeszcze dwoch identycznych dachow na mieszkach ...

U mnie dzis skonczyli wylewki, mam juz tez tynki, dojechaly w koncu okna zamowione w czerwcu ;) Od poniedzialku ruszam z ociepleniem scian i elewacja. Do zamkniecia na zime brakuje juz tylko drzwi wejsciowych i dwoch wolich oczu ;)

KASIEQ- To nasz domek w stanie surowym prawie zamkniętym :wink:

Robili go górale -taki po raz pierwszy w życiu. Mimo to jesteśmy z nich zadowoleni. Napracowali się straszliwie. Chyba nie wiedzieli co ich czeka.

Wyuczyli się na naszym domku to przy Twoim to już będą jak fachowcy :wink:

Nie jest to MIESZKO ale GNIEWKO -lecz to ta sama stajnia Archipelag.

Podam Ci namiar, ale wiem że są rozchwytywani .

606554228

pozdr.

http://slownik12.republika.pl/gm.jpg

Gość ewak3
Właśnie wprowadziliśmy sie przed pierwszym śniegiem do Mieszka w Brennej / czyli okolicy Cieszyna/ choć jeszcze nie wszystko zakończone.Jeśli jest zainteresowanie wykonastwem w tej okolicy to zapraszam na rozmowę na miejscu.

KASIEQ- To nasz domek w stanie surowym prawie zamkniętym :wink:

Robili go górale -taki po raz pierwszy w życiu. Mimo to jesteśmy z nich zadowoleni. Napracowali się straszliwie. Chyba nie wiedzieli co ich czeka.

Wyuczyli się na naszym domku to przy Twoim to już będą jak fachowcy :wink:

Nie jest to MIESZKO ale GNIEWKO -lecz to ta sama stajnia Archipelag.

Podam Ci namiar, ale wiem że są rozchwytywani .

606554228

pozdr.

Dlugo sie powstrzymywalem , zalezy mi na delikatnosci , ale czy to jest "dom z fala " ? Oczywiscie mam zastrzezenia co do wykonania .

Wartownik- My także mamy zastrzerzenia. Przecież widać, że nie wszędzie gra. Ale baaaardzo długo szukaliśmy kogoś kto zrobi ten dach i gdy się tacy w końcu znależli to nie mogliśmy za bardzo wybrzydzać - dlatego napisałam, że jesteśmy zadowoleni. Nastąpią jednak pewne poprawki :-?

Gość ewak3
dzieki wielkie za odpowiedzi:)

EWA3 , marzy nam się wlasnie budowa kolo Cieszyna więc chetnie dowiemy sie jak Wam szło i kto Wam pomagal w budowie. Jesli macie jakies zdjecia to moze je zamiescicie:)

Pozdrawiam

Kasia

Na poprzedniej stronie czyli 4 są zdjecia mojego Mieszka w stanie surowym,teraz trochę uzupełnień w albumie z 3.11.br na stronie yahoo/do wklejenia / http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ewak06/album?.dir=d3f5re2

Własnie kupiłam projekt,jestem zachwycona,ale opadły mi skrzydła,gdy zobaczyłam komentarze!! No cóz,do odwaznych swiat nalezy- z checią zobaczyłabym zdjęcia już domów wg tego projektu-gotowych,w trakcie budowy..

Ech,czeka mnie adrenalina :lol:

Ewok3,

mam prośbę - przymierzam się do rozpoczęcia budowy mieszka w przyszłym roku, a że Twój domek znajduje się (Brenna) w sensownej odległości od mojego planowanego (Meszna) to byłbym wdzięczny za możliwość ewentualnego spotkania i przekazania mi wszelkich możliwych uwag ostrzeżeń itp.;

kontakt ze mna poprzez [email protected]

z góry dziękuję

P.S. mam nadzieję, iż będę mógł Twój dom popodziwiać osobiście - na zdjęciach wygląda cudnie :)

• 2 weeks później...