Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 518
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Cena dachu? To zależy co chcesz osiągnąć. Słyszałem o cenach 30000, 40000. Rozsądne wydawały mi się ~65000. Ale ludzie, którzy zrobili taki dach (dobrze) cenia się okrutnie i nie schodzą poniżej 100000.

Mam pytanie do forumowiczów:

Jak poradziliście sobie ze stropem Teriva? W opisie technicznym projektu (oraz specyfikacji technicznej stropu teriva) mówi się o grubości stropu, łącznie z nadbetonem =24 cm. Jednocześnie, zgodnie z przekrojami budynku, strop ma grubość 32,5 cm. Rozumiem, że te 2,5 cm to okładzina (np deski) ale skąd 30? Zabawę podkreśla fakt, że posadowiony centralnie w stropie HEB (dwuteownik) ma h=300 !!! Jeśli HEB ma wysokość 30 cm, a na dolnym skrzydle oprzemy belki stropowe, ułożymy gary teriva h=21 cm, nadlejemy (zgodnie z projektem) 3 cm nadbetonu, to HEB będzie nam wystawał jakieś 5 cm !!! Jak rozwiązać ten problem?

• 3 weeks później...

Bedac dzisiaj na spacerze, natknalem sie na budowe Ziemowita w swojej okolicy, wiec kilka fotek wyjatkowo pofalowanego dachu ;)

http://www.qbavsop.com/blog/ziemowit_01.jpg

http://www.qbavsop.com/blog/ziemowit_02.jpg

http://www.qbavsop.com/blog/ziemowit_03.jpg

http://www.qbavsop.com/blog/ziemowit_04.jpg

Dokładnie

buduję identyczny dom ( ziemowit) zależy mi na pozyskaniu jak największej ilości informacji, a tak wogóle to poszukuję wykonawcy do ułożenia dachówki, może Ty Wartownik byś się podjął?, Chociaż już w czerwcu ubiegłego roku wysyłałem Tobie na priva prośbę o wycenę tego dachu........ i nic..... :wink:

Dokładnie

buduję identyczny dom ( ziemowit) zależy mi na pozyskaniu jak największej ilości informacji, a tak wogóle to poszukuję wykonawcy do ułożenia dachówki, może Ty Wartownik byś się podjął?, Chociaż już w czerwcu ubiegłego roku wysyłałem Tobie na priva prośbę o wycenę tego dachu........ i nic..... :wink:

POLECAM firmę Dachmur z Jabłonnej. To oni właśnie robili dach na moim Mieszku. są rewelacyjni! Polecam kontakt z panem Wojtkiem Nowosińskim - rzeczowo się Tobą zajmie, pomoże. Firma bardzo elastyczna. Może nie tania, ale za to otwarta na pomysły inwestora i cierpliwa... ;-) Mają już kilka takich domów na koncie (z tego, co wiem: 2 Mieszki i mają zacząć trzeciego, Ziemowita). Cieśla Jacek to artysta (wole oka w moim mieszku wyglądaj tak tylko dzięki niemu).

Firma naprawdę godna polecenia. O parę firm wokół Warszawy sie otarłem i wiem co mówię: Dachmur to jest to!

Dokładnie

POLECAM firmę Dachmur z Jabłonnej. To oni właśnie robili dach na moim Mieszku. są rewelacyjni! Polecam kontakt z panem Wojtkiem Nowosińskim - rzeczowo się Tobą zajmie, pomoże. Firma bardzo elastyczna. Może nie tania, ale za to otwarta na pomysły inwestora i cierpliwa... ;-) Mają już kilka takich domów na koncie (z tego, co wiem: 2 Mieszki i mają zacząć trzeciego, 1 Ziemowit). Cieśla Jacek to artysta (wole oka w moim mieszku wyglądaj tak tylko dzięki niemu).

Firma naprawdę godna polecenia. O parę firm wokół Warszawy sie otarłem i wiem co mówię: Dachmur to jest to!