pietr-775 22.11.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 a jeszcze mój asres [email protected] lub tel 691845993 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturaneta 22.11.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Jordi witajja też mam podobny problem z projektem Jurand ale jakoś to chyba się uda obejść (jestem w nim zakochany i desperacko go wybuduję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturaneta 25.11.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witamy wszystkich właśnie kupiliśmy projekt Juranda , jak Wy jestem zachwycomy "gargusiami" proszę o przyjęcie nas do klubu pozdrawiam Artur i Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturaneta 25.11.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Czy ktoś wie o postępach publish-a w sprawie domku (jurand) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 13.12.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 u mnie.... http://img186.imageshack.us/img186/2606/64widokzdrogi01dl4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturaneta 17.12.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Wygląda suuuper zastamnawiałem się nad dachówką - w projekcie jest karpiówka - myślałem o podwójnej esce ale jak widzę ta idealnie się pręzentuje . Ile kosztował dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus26 22.12.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Jestem w początkowej fazie kupna projektu i wstępnej budowy. Czy ktoś może ma jakieś kosztorysy odnośnie stanu surowego otwartego i dachu? Info proszę kierować na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 27.12.2006 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Cena dachu? To zależy co chcesz osiągnąć. Słyszałem o cenach 30000, 40000. Rozsądne wydawały mi się ~65000. Ale ludzie, którzy zrobili taki dach (dobrze) cenia się okrutnie i nie schodzą poniżej 100000. Mam pytanie do forumowiczów:Jak poradziliście sobie ze stropem Teriva? W opisie technicznym projektu (oraz specyfikacji technicznej stropu teriva) mówi się o grubości stropu, łącznie z nadbetonem =24 cm. Jednocześnie, zgodnie z przekrojami budynku, strop ma grubość 32,5 cm. Rozumiem, że te 2,5 cm to okładzina (np deski) ale skąd 30? Zabawę podkreśla fakt, że posadowiony centralnie w stropie HEB (dwuteownik) ma h=300 !!! Jeśli HEB ma wysokość 30 cm, a na dolnym skrzydle oprzemy belki stropowe, ułożymy gary teriva h=21 cm, nadlejemy (zgodnie z projektem) 3 cm nadbetonu, to HEB będzie nam wystawał jakieś 5 cm !!! Jak rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 28.12.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 u mnie nie ma HEBa... mam przezbrojone i wylane podciagi na taka grubosc jaka byla potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 14.01.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Bedac dzisiaj na spacerze, natknalem sie na budowe Ziemowita w swojej okolicy, wiec kilka fotek wyjatkowo pofalowanego dachu http://www.qbavsop.com/blog/ziemowit_01.jpg http://www.qbavsop.com/blog/ziemowit_02.jpg http://www.qbavsop.com/blog/ziemowit_03.jpg http://www.qbavsop.com/blog/ziemowit_04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 15.01.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Wiecie co , niby nie moja sprawa , ale jak widze takie wykonanie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 17.01.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 wartownik a co jest nie tak poza nieregularnością nad oczkami ( u szczytu dachu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 17.01.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 wartownik a co jest nie tak poza nieregularnością nad oczkami ( u szczytu dachu) ? Wlasnie o te deformacje mi chodzilo. Dlaczego zalezy ci na ocenie wykonania tego dachu ? Zeby uniknac bledow u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 18.01.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Dokładnie buduję identyczny dom ( ziemowit) zależy mi na pozyskaniu jak największej ilości informacji, a tak wogóle to poszukuję wykonawcy do ułożenia dachówki, może Ty Wartownik byś się podjął?, Chociaż już w czerwcu ubiegłego roku wysyłałem Tobie na priva prośbę o wycenę tego dachu........ i nic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 19.01.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Nie wiem , co ci odpowiem , ale przemysle twoja propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 22.01.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Dokładnie buduję identyczny dom ( ziemowit) zależy mi na pozyskaniu jak największej ilości informacji, a tak wogóle to poszukuję wykonawcy do ułożenia dachówki, może Ty Wartownik byś się podjął?, Chociaż już w czerwcu ubiegłego roku wysyłałem Tobie na priva prośbę o wycenę tego dachu........ i nic..... POLECAM firmę Dachmur z Jabłonnej. To oni właśnie robili dach na moim Mieszku. są rewelacyjni! Polecam kontakt z panem Wojtkiem Nowosińskim - rzeczowo się Tobą zajmie, pomoże. Firma bardzo elastyczna. Może nie tania, ale za to otwarta na pomysły inwestora i cierpliwa... Mają już kilka takich domów na koncie (z tego, co wiem: 2 Mieszki i mają zacząć trzeciego, Ziemowita). Cieśla Jacek to artysta (wole oka w moim mieszku wyglądaj tak tylko dzięki niemu). Firma naprawdę godna polecenia. O parę firm wokół Warszawy sie otarłem i wiem co mówię: Dachmur to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 22.01.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Dokładnie buduję identyczny dom ( ziemowit) zależy mi na pozyskaniu jak największej ilości informacji, a tak wogóle to poszukuję wykonawcy do ułożenia dachówki, może Ty Wartownik byś się podjął?, Chociaż już w czerwcu ubiegłego roku wysyłałem Tobie na priva prośbę o wycenę tego dachu........ i nic..... POLECAM firmę Dachmur z Jabłonnej. To oni właśnie robili dach na moim Mieszku. są rewelacyjni! Polecam kontakt z panem Wojtkiem Nowosińskim - rzeczowo się Tobą zajmie, pomoże. Firma bardzo elastyczna. Może nie tania, ale za to otwarta na pomysły inwestora i cierpliwa... Mają już kilka takich domów na koncie (z tego, co wiem: 2 Mieszki i mają zacząć trzeciego, 1 Ziemowit). Cieśla Jacek to artysta (wole oka w moim mieszku wyglądaj tak tylko dzięki niemu). Firma naprawdę godna polecenia. O parę firm wokół Warszawy sie otarłem i wiem co mówię: Dachmur to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 22.01.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Tez mi sie podoba ich wykonanie , dawaj wiecej zdjec , takich warto reklamowac , dawaj , ocenimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 22.01.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 http://img249.imageshack.us/img249/4681/077dom05resize1aa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 25.01.2007 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Pierwszy śnieg http://img152.imageshack.us/img152/884/pierwszysnieg016yl.jpg http://img152.imageshack.us/img152/5105/pierwszysnieg068ia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts