Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 518
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak,nikt nie pisze, bo jest tak zajęty Mieszko.

Trochę się zawiodłam na domku, bo te pomieszczenia wychodzą trochę małe.

W projekcie tak to super wszystko wygląda.

Czy ktoś może napisze czy dobrze mu się mieszka?Ja już sama nie wiem co z tym salonem i ta ubikacja na wejściu a jeszcze garderoba dla krasnala.Na razie jestem na etapie parteru(wieńca)i jakoś mam dziwne spojrzenie na to wszystko.

Pozdrawiam.

Ja mogę się wypowiedziec - ale jak narazie mamy plan . Salon będzie duży, bez gabinetu ,łazienka będzie połączona z pom,gospodarczym - mamy zamiar tak wykonac , bo będziemy podpiwniczac domek . Ubikacja będzie razem w łazience a w pomieszczeniu otrzymanym będzie duża garderoba . Taki mamy planek i zobaczymy jak wyjdzie .

A będziecie deskować ? Bo nam facet powiedział,że tam gdzie wole oko trzeba deskować a reszte on nie radzi bo wciskają beznadziejne drzewo ,później to gnije i trzeba za pare lat wymieniać.

troche nie bardzo rozumie , to na wole oko da takie drewno co gnije czy nie gnije ? ,

bo jak nie gnije , to niech da na caly dach , a jak ma gnic , to jaki sens jest dawac takie deski na wole oko ?

ale cos w tym jest , wole oko nalezy deskowac ,

a jakosc drewna jest ponizej oczekiwan ....delikatnie mowiac

Czy ja wiem, czy pomieszenia wychodza małe ? Wychodza takie jak w planach, jak jest napisane 20m2 to nie oczekujmy 30m2. Przestronnoś w dużej mierze zalęzy od naszej pomysłowości.

1) po skasowaniu zupełnie zbędnego gabinetu w salonie, mamy salon o powierzchni niemal 40 m2 to nie jest malo, w polaczeniu z otwarta kuchnia to juz naprawde duze pomieszczenie. Szczegolnie podczas roznego rodzaju imprez czy duzych spotkań rodzinnych, gdzie towarzystwo skupia sie częsciowo w kuchni...

2) kibelek dla gosci urzadzilismy tam gdzie jest w planach z tym ze wejscie do niego mamy od strony korytarza do pom. gospodarczego. Jest wygodnie, nie kolizyjnie. No i goscie nie czuja sie nieswojo gdyby toaleta wychodzila bezposrednio na salon

3) Nalezy zwrocic uwage na doprwadzenie wentylacji do spiżarni, poniewaz miesci sie ona pod schodami, jest tam malo miejsca na wejscie przewodem wentylacyjnym. My nie chcielismy prowadzic rury na wierzchu i obudywac jej k-g a poprowadzenie wewnatrz stropu lekko nam nie wyszlo. W efekcie mamy to pomieszczenie nie wentylowane i trzymanie tam jakichkolwiek swiezych produktow nie wchodzi w gre.

4) Jedynym miejscem ktorego mi brakuje i na ktore nie mialem za bardzo koncepcji gdzie umiescic jest garderoba

OKNA:

MS więcej niż okna są bardzo drogie i tam jak zwykle nikt nic nie wie....

Urzędowski dobre okienka drewniane z nawiewnikami ale mają opóźnienia nawet miesiąć...

EKO OKNA cenowo nawet fajnie wychodzą ale dla nas za daleko u Was bliżej.

A tak inni producenci nie robią wolich oczu,lub nie wiedzą czy im wyjdą.

Ja jeszcze nie zamówiłam,jak zamówisz to napisz jakie i za ile.

Powodzenia

• 1 month później...