gorolekag 03.01.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 witam czy mógłbym prosić mnij więcej w którym miejscu stoi -szukałem i jakoś nie zauważyłem chodzi mianowicie o chotomów pod warszawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW1719503467 28.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) Witam witam ...Proszę o poradę - czy murłaty w naszym projekcie są wystarczające? 12x12 Edytowane 28 Marca 2011 przez M+M+W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo432 09.06.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam forumowiczów:) Poniżej galeria mieszka z karpiówką (to dla tych którzy rozważają właśnie taką opcję) http://daszer.pl/realizacje201010.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betikrak 26.06.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 witam, mam wielki klopot z oknami "bawole oko",napiszcie prosze gdzie zamowic te okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lightmaru 30.06.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam, Jakich okien poszukujesz (PCV czy Drewno). Jaki masz konkretnie problem. Czy bawole oczka są takie ja w projekcie czy zmienione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 03.07.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 witam, mam wielki klopot z oknami "bawole oko",napiszcie prosze gdzie zamowic te okna. Wszystko zależy "za ile". Skończyłem budowę trzy lata temu, ale z tego co pamiętam, nie było problemów ze stolarką. Wiele firm zgadzało się wykonać podobne okna. Ja skorzystałem z Urzędowskiego, gdyż chciałem pogrubiony profil (88 ), drewniane o obniżonym współczynniku przenikalności cieplnej (0,5). Zrobili zgodnie z projektem ("łukowata" dolna krawędź okna), ale proponowali środkową część albo tylko rozwierane, albo uchylne. Wymyślne kształty proponuje firma, która wykonywała okna do "Krzywego domku" w Sopocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betikrak 05.07.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Bawole oka sa takie jak w projekcie, wolałabym z PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lightmaru 07.07.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam, Jeżeli chodzi o okna PCV to proponuje zapomnieć. Sprawdziłem kilku producentów PCV (mniej i bardziej znanych) i okna takie jak w projekcie są nie do wykonania ze względów technologicznych, a dokładnie producenci nie są w stanie zgrzać plastików na obu końcach okna. Poza tym bawole oczka nie będą miały wzmocnienia stalowego w profilu i będą mocowane na samych kotwach. Gwarancja dla tych okien u większości producentów była krótsza niż na zwykłe. Oczywiście przy wstępnej wycenie oczywiście każdy z producentów twierdzi ze da się zrobić, ale po pomiarach, zrobieniu szablonu oraz konsultacji z działem technologicznym jednomyślnie twierdza ze nie są w stanie dostarczyć takiego kształtu okna. Jeżeli znajdziesz producenta PCV który zrobi takie okna, to sugeruje sprawdzić to i się zastanowić. Jeżeli chodzi o okna drewniane to wszyscy producenci są w stanie wykonać bawole oczka takie jak w projekcie. Jednak cena u renomowanych i znanych jest naprawdę wysoka u mnie najtańsze były za 32 tys. zł. i to w nienajlepszej konfiguracji (szyba U=07 lub 0,. Jeżeli zdecydujesz się na okna gdzie szyba U=1 to może zejdziesz poniżej 30 tys ale nie liczyłbym na wiele. Ja swoje okna zamówiłem w mniejszej firmie (można rzec lokalnej) i polecam wyszukiwanie takich firm, oczywiście sprawdzenie ich wyrobów najlepiej u os które już kupiły coś u nich. Ceny niższe, jakoś dobra a niejednokrotnie lepsza niż u znanych producentów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.08.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Te wole oczka w drewnie to spokojnie.. ale liczyć się trzeba z większą dopłatą. Takie okno nie ma dopłaty jak łuk - 50%, ale wręcz 150% lub więcej (i tak podaję niższe wartości dopłat). Tylko proponuję posprawdzać - ostatnio robiłem wole oczy które okazały się zwykłym łukiem - z tym, że jedno z okien maiło promień wklęsły - drugie wypukły i poszło taniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW1719503467 05.09.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 super makieta. Komin tez bedzie w rzeczywistości taki krzywy ?? A oto komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW1719503467 05.09.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Komin nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW1719503467 06.10.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Nasz Domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proeko86 28.01.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proeko86 29.01.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Uu naskryty karpiowka wyszedł w sumie ponad 100 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 29.01.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Ktoś tam Mieszko ? Edytowane 29 Stycznia 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 31.01.2015 03:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 OJ pociagnal Cie ten mieszko, pomimo,ze na przeszkleniach zaoszczedziles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mieronpieron 30.11.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Witam, Mieszko mieszko, jestem na ukończeniu juz swojego krasnala, i chciałbym powiedzieć ze trochę ceny to już przestarzałe są, tutaj ktoś jak nie ma bańki to może nie zaczynać, bo na takim domku nie można oszczędzać jak i na zewnątrz i tym bardziej w środku, bo taki dom nie buduje sie na sprzedaż bo jest za drogi tylko dla siebie, a już na pewno na dachu bo to cała wizytówka domu, na dach trza liczyć jakieś 120tysi materiały z robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mieronpieron 30.11.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Wiem ze ten kto jest zainteresowany kupnem chciałby go zobaczyć na żywo zapraszam do zachodniopomorskiego, nowe czarnowo kolo gryfina, nie jest całkiem zrobiony ale już tuż tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DobraWrozkaa 18.01.2019 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Witam wszystkich! przypadkiem trafiłam na Wasze forum "sympatyków Mieszka" wiem, że sporo czasu minęło od Waszych wpisów i wymiany zdjęć czy doświadczeń... jednak aktualnie jesteśmy na etapie zakupu Mieszka koło Bielska-Białej. Domek ma 9 lat, niestety jest nieco "zapuszczony" i niedokończony. Właściciele podobno się rozeszli w trakcie budowy i pani która została w domu, nie poradziła sobie z jego ukończeniem. Brakuje mu drugiego komina (jest częściowy), rynien, parapetów zewnętrznych, elewacji. W środku też sporo do zrobienia. Jednak oboje z mężem się W NIM ZAKOCHALIŚMY w dodatku stoi na pięknej, dużej widokowej działce blisko lasu z widokiem na nasze górki. W weekend jedziemy go ponownie oglądać, tym razem ze znajomym fachowcem, który ma bardzo duże pojęcie, liczymy że pomoże nam oszacować koszty jakie powinniśmy ponieść i oceni czy w ogóle jest sens w niego inwestować.. Miałabym ogromną prośbę do Was. Jeśli to forum jeszcze w jakiś sposób funkcjonuje (może kontaktujecie się teraz np. na jakieś grupie na fb czy messenger?) bardzo proszę o jakiś kontakt. Jeśli się zdecydujemy na zakup tego niecodziennego domku, zapewne będziemy szukali wsparcia i inspiracji, na temat odbudowy kominka a także wnętrz. Mój adres e-mail- [email protected] Jeśli moja wiadomość do kogoś dotrze, proszę o kontakt na podanego maila. Będziemy również wdzieczni za przesłanie kilku fotek z Waszych gotowych już domków A może ktoś z Was zamieszkuje pięknego Mieszka w moich okolicach Bielska-Białej, Żywca czy Szczyrku? chętnie byśmy podjechali go obejrzeć na żywo jesli to nie kłopot. Pozdrawiam wszystkich, Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts